sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Mijlpaal voor middenvelder Erik Bakker

Afgelopen dinsdag in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys speelde Erik Bakker zijn 150 ste wedstrijd voor PEC Zwolle. Bij dit jubileum werd zaterdagavond voorafgaand aan PEC Zwolle - ADO Den Haag stilgestaan. Uit handen van technisch directeur Gerard Nijkamp, die de middenvelder afgelopen zomer terughaalde naar Overijssel, ontving Bakker een ingelijst shirt met rugnummer 150.

Bij Wacker IJhorst Combinatie zette Bakker als pupil zijn eerste stapjes op het voetbalveld.
Zijn talent bleef niet onopgemerkt. Op elfjarige leeftijd klopte FC Zwolle op de deur en werd de jonge Bakker aan de jeugdopleiding toegevoegd. In 2007 tekende de speler zijn allereerste profcontract. Op bezoek bij HFC Haarlem maakte Bakker op 17 augustus van dat jaar onder leiding van Jan Everse zelfs al zijn debuut.

Bakker stond zijn plaats op het middenveld niet meer af en had op zijn achttiende al ruim 50 duels achter zijn naam staan. Na een paar mooie jaren in Zwolle, waar Bakker tienmaal doel trof, vertrok de middenvelder vlak voor het kampioensjaar van FC Zwolle, in de zomer van 2011, naar SC Cambuur. Zonder Bakker werd FC Zwolle kampioen, maar club en speler kwamen elkaar snel tegen, toen Bakker in 2013 met de Leeuwarders naar de Eredivisie promoveerde. Na zes jaren in Friesland, waar de Hoogevener uitgroeide tot één van de dragende spelers, penaltyspecialist werd en zelfs de aanvoerdersband droeg, keerde de 27-jarige controleur eind mei terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Afgelopen dinsdag scoorde Bakker in zijn 150 ste wedstrijd in de verlenging de winnende goal vanaf de strafschopstip, waarmee hij PEC Zwolle naar de achtste finales van de KNVB Beker schoot.