Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Luid applaus voor G-voetballers van WRZV de Boog

Voor aanvang van de wedstrijd PEC Zwolle- Sparta Rotterdam op zaterdag 31 maart 2018, in de Week van de Vitaliteit, mochten G-voetballers van WRZV de Boog een voorwedstrijd spelen in het MAC3PARK stadion. Ook mochten een aantal G-voetballers in de rust van deze wedstrijd een penalty schieten op Zwolfje.

Een paar uur voor de wedstrijd PEC Zwolle - Sparta Rotterdam zijn zo’n 15 G-voetballers, samen met een aantal begeleiders en trainers van WRZV de Boog, fanatiek aan het voetballen en genieten ze van de beleving om in het stadion te mogen spelen. Philippe Sandler, speler van het eerste van PEC Zwolle, is ook aanwezig en doet een potje mee. Zo kunnen de deelnemers samen met of tegen een van hun grote helden voetballen. Na de wedstrijd willen ze natuurlijk allemaal met Philippe op de foto en krijgen ze van hun held een PEC Zwolle-broodtrommel cadeau. De boterhammen die meegaan naar school of werk, smaken nu vast extra lekker. 

In de rust van PEC Zwolle-Sparta Rotterdam wordt het voor vijf G-voetballers extra spannend. Ze mogen namelijk een penalty nemen op Zwolfje. Alle vijf penalty’s worden feilloos ingeschoten; de G-voetballers laten Zwolfje compleet kansloos. Na de penalty’s lopen de voetballers een ereronde. Door de overweldigende reactie van het publiek levert dit een echt kippenvel moment op. Alle supporters staan op en beginnen te juichen en te klappen voor de penalty-nemers. Ook het uitvak met de Sparta-supporters klapt net zo hard mee. Wat een mooi gebaar! Al met al een geweldige voetbaldag voor PEC Zwolle, door de 2-0 winst, maar zeker ook voor iedereen van WRZV de Boog.

Naast de actieve leden op het veld, waren ook alle andere leden van WRZV de Boog uitgenodigd om de wedstrijd te bezoeken, alsmede een groep leerlingen van De Twijn (bijzonder onderwijs). Ben je benieuwd naar meer fotomateriaal van deze geslaagde dag? Dan kan je op deze website terecht. 

Week van de Vitaliteit
Voor groei  is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Deze tweede editie van de Week van de Vitaliteit start op vrijdag 23 maart (PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen) en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 (PEC Zwolle – Sparta Rotterdam). Ook speelt het vlaggenschip van PEC Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. Meer weten? Bekijk  hier  de campagnewebsite van de Week van de Vitaliteit en gebruik online de hashtags:  #samenvitaal  en  #weekvandevitaliteit .