Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Krachten bundelen voor technieksector

Afgelopen vrijdag ondertekenden Lucien Perizonius (voorzitter Techniekpact Regio Zwolle) en Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) de overeenkomst waarbij Techniekpact en Regio Zwolle United de krachten bundelen voor de sector techniek.  

Razendsnelle technologische ontwikkelingen zetten de wereld van de techniek op z’n kop en vragen om goed opgeleid technisch personeel. Voor de dag van vandaag én die van morgen. En dat is precies waarom het bedrijfsleven, het onderwijs en de overheid in de regio Zwolle de handen ineengeslagen hebben in het Techniekpact Regio Zwolle. Door krachten te bundelen, samenwerking te stimuleren én initiatieven te stroomlijnen brengt het Techniekpact het onderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar om zo beter in te spelen op instroom, doorstroom en behoud van technisch talent. De overheid vertegenwoordigd door de provincie Overijssel en de regio Zwolle ondersteunen Techniekpact Regio Zwolle financieel om dit mogelijk te maken. Met concrete afspraken tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid moet het tekort aan technisch personeel worden teruggedrongen. Een minstens zo belangrijk thema dat wordt bediend is het leven lang ontwikkelen en het toeleiden en opleiden van mensen uit andere sectoren naar de technische sectoren.

Techniekpact Regio Zwolle en Regio Zwolle United gaan samenwerken om de kracht van sport in te zetten voor ondersteuning bij deze ambities. 

Lucien Perizonius (voorzitter Techniekpact Regio Zwolle): ,,PEC Zwolle en Regio Zwolle United hebben een krachtig netwerk. Door te gaan samenwerken willen we de ambities van Techniekpact Regio Zwolle versnellen. In het vorige seizoen hebben we al een aantal succesvolle bijeenkomsten georganiseerd. Zo organiseerden we in maart een bijeenkomst voor ondernemers in het MAC3PARK stadion en bezochten in april bijna 100 ondernemers een bijeenkomst voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Twente en PEC Zwolle. Het evenement werd toen georganiseerd in samenwerking met o.a. Regio Zwolle United, Kennispoort Regio Zwolle, Universiteit Twente, Novel-T en provincie Overijssel. Het was daarbij erg waardevol om de contacten te leggen met de Technische Universiteit Twente, die voor het innovatievermogen van de sector van groot belang is. We kijken uit naar de samenwerking en hopen Techniekpact Regio Zwolle krachtig onder onze doelgroepen te positioneren.”

Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United): ,,De samenwerking met Techniekpact Regio Zwolle versterkt onze ambities met de sector techniek. Onlangs tekenden we al een overeenkomst met Scania om ons gezamenlijk in te zetten voor meer vrouwelijk personeel in de techniek. Met deze samenwerkingen bundelen we steeds meer de krachten voor bedrijvigheid en talent in de technische sector. PEC Zwolle is hiervoor een ontmoetingsplaats en heeft krachtige marketingkanalen om de ambities van Techniekpact Regio Zwolle te ondersteunen en helpen realiseren. We heten Techniekpact Regio Zwolle van harte welkom in ons netwerk en kijken uit naar de eerste techniek-bijeenkomst voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle – Excelsior op zaterdag 6 oktober 2018.”