sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Juich met ons mee, gratis entree!

PEC Zwolle Vrouwen speelt vrijdagavond de allesbeslissende wedstrijd tegen Achilles '29 Vrouwen. Inzet is een plaats in de kampioenspoule van de Eredivisie Vrouwen.

Die poule leek twee weken geleden nog ver weg, nadat thuis van sc Heerenveen Vrouwen werd verloren. Door de verrassende zege op PSV Vrouwen een week later, heeft de ploeg van trainer/coach Wim van der Wal alles weer in eigen hand. Wint het vanavond, dan sluit PEC Zwolle Vrouwen het eerste deel van de competitie als derde af, achter FC Twente Vrouwen en Ajax Vrouwen.

Bij een gelijkspel of een nederlaag is het team afhankelijk van wat er elders gebeurt. Voor de plekken drie, vier en vijf zijn nog vijf clubs in de race. PEC Zwolle Vrouwen en sc Heerenveen Vrouwen hebben de beste papieren, maar ook ADO Den Haag Vrouwen en VV Alkmaar Vrouwen (vanavond spelend tegen elkaar) doen nog mee. PSV Vrouwen heeft ook nog een kans, mits het zelf wint bij Ajax Vrouwen.

De teams die zich voor de kampioenspoule plaatsen, spelen in het tweede deel van de competitie nog eens twee keer tegen elkaar voor de landstitel. Het totale puntenaantal wordt na vanavond gehalveerd.  Dat gebeurt ook bij de onderste vijf ploegen. Zij strijden onderling in maar liefst drie onderlinge wedstrijden voor de vijfde plaats.

Moedig PEC Zwolle Vrouwen vrijdag vanaf 19.30 uur aan. Dankzij hoofdsponsor Djopzz hoeven supporters geen kaartje aan te schaffen. Het MAC3PARK stadion mag gratis worden betreden. De hoofdtribune is open voor publiek.