Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Jong PEC Zwolle tegenover Jong Willem II in halve finale

Voor Jong PEC Zwolle staat maandagavond de belangrijke thuiswedstrijd in de halve finale van de beker op het programma. Het elftal van trainer/coach Albert van der Haar treft Jong Willem II als laatste horde naar de finale van het toernooi.

Jong PEC Zwolle plaatste zich vorige week als groepswinnaar door met 0-0 gelijk te spelen bij Jong sc Heerenveen. Voor de Friezen was dat ook voldoende op als nummer twee een plaats in de halve finale af te dwingen. Jong Willem II eindigde als tweede in de andere bekerpoule achter Jong SC Cambuur. Als de Zwollenaren maandagavond winnen, dan treffen zij in de finale de winnaar van de Friese mini derby. Op maandag 7 mei wordt deze finale afgewerkt. Die wedstrijd wordt gespeeld bij één van de twee finalisten. Een loting zal daar uitsluisel over geven.

De Tilburgers zijn niet onbekend voor Jong PEC Zwolle. Een kleine maand geleden werd er voor de competitie nog riant gewonnen in eigen huis. Mede door twee doelpunten van Erik Israelsson werd het toen 5-0. Eerder dit seizoen werd in Tilburg nog verloren met 2-1.

De wedstrijd Jong PEC Zwolle - Jong Willem II begint maandagavond om 18.30 uur en is vrij toegankelijk. Via ingang spelershome kan men een plekje op de hoofdtribune bemachtigen. Mocht het duel na negentig minuten een gelijke stand hebben, dan volgt er geen verlenging maar direct strafschoppen.