Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Jong PEC Zwolle naar bekerfinale

Jong PEC Zwolle heeft dinsdagavond na negentig minuten voetbal en een bloedstollende strafschoppenreeks de finale van het bekertoernooi bereikt. Na de reguliere speeltijd hadden beide ploegen eenmaal gescoord, waardoor de beslissing vanaf de strafschopstip moest vallen. Daarin leken de Zwollenaren onderuit te gaan, maar doelman Mike Hauptmeijer pakte in het slot van de serie met twee gestopte strafschoppen de hoofdrol.

Wouter Marinus nam als eerste het doel van Jong Willem II onder vuur, maar zag zijn geplaatste schot op schitterende wijze gepareerd worden door doelman Wessel Sprangers. Nog geen minuut later diende de tweede kans zich aan. Ditmaal was Bas van Wijnen degene in scoringspositie, maar diens schot ging centimeters naast. Nadat de eerte storm was gaan liggen, kwam Jong Willem II ook aan voetballen toe en dat resulteerde bij de eerste echte aanval pardoes in de 0-1. Aanvoerder Koen Wesdorp zette een aanval op welke dwars door het hart van de Zwolle-defensie sneed. Wesdorp ronnde deze fraaie aanval zelf af en zette zo de Tilburgers op voorsprong. Zwolle mocht van geluk spreken dat het halverwege de eerste helft niet tegen een grotere achterstand aanliep. Een foute inspeelpass van Mike Hauptmeijer leverde Jong Willem II balbezit op, maar met deze kans werd uiterst onzorgvuldig omgegaan. Rogier Benschop leek na een sterke individuele actie, waarbij de flankspeler drie man opzij zette, op weg naar de gelijkmaker, maar stuitte op de benen van Sprangers.

Ook in de tweede helft wilde het maar niet vlotten voor de Zwolse spelers. De gelijkmaker van Wouter Marinus in de 67e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen, al was het kopdoelpunt van grote schoonheid. Het kwam Marinus, die vervelend landde, wel op een blessure te staan. Invaller Steijn van Ark kreeg koud een minuut in het veld de kans van Benschop om zijn team op voorsprong te zetten, maar Van Ark kwam niet goed uit met zijn passen. Jong PEC Zwolle kreeg tien minuten voor tijd opnieuw een tegenslag te verwerken toen ook Shaquile Woudstra gehavend het strijdtoneel moest verlaten.In de 85e minuut was Nicolás Freire met een prachtige kopbal nog dichtbij de winnende, maar de bal krulde rakelings langs de kruising. De winnende hadden Willem II'ers Lex van Dijk (vrije trap gekeerd door Hauptmeijer) en Wesdorp (misser van dichtbij) ook op de schoen, maar die treffer viel eveneens niet. De allerlaatste kans was voor Lars Miedema, die een ingestudeerde hoekschop bijna met het hoofd tot doelpunt promoveerde.

In de strafschoppenserie leek een misser van Van Ark Jong PEC Zwolle de kop te kosten. Het was Hauptmeijer echter die de beslissende strafschop van invaller Meijer tegenhield. Vervolgens was het Nicolás Freire die de Blauwvingers weer naast de Brabanders bracht. Daarop faalde ook Dylan Ryan Alonso vanaf elf meter, waarna aanvoerder Mark Bruintjes het finaleticket binnenhaalde.

Jong PEC Zwolle - Jong Willem II: 1-1 (0-1). Jong PEC Zwolle wint na strafschoppen (5-4).
Toeschouwers: 267  
Scheidsrechter: Jensch
Gele kaarten: Mohrman en Bostanci (Jong Willem II)

Opstellingen:  
Jong PEC Zwolle: Hauptmeijer, Woudstra (81. Schet), Van Wijnen, Freire, Bruintjes, Ligeon, Marinus (71. Van Ark), Bakker, Van Putten, Benschop, Miedema en Van Putten.

Jong Willem II:  Sprangers, Urbanski (90+1. Lauwers), Coulibaly (81. Adoma), Abubakar (90+1. Meijer), Van Dijk, Bostanci, Ryan Alonso, Pijnenburg, Mohrman, Koks en Wesdorp.     

Scoreverloop: 
16. Wesdorp 0-1   
67. Marinus 1-1