Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Jong PEC Zwolle dankt zege aan Van der Hart

Jong PEC Zwolle heeft maandagavond de tweede bekerwedsrijd van het seizoen gewonnen. In eigen huis was het Jong NAC Breda met 2-1 de baas. Het team van trainer/coach Albert van der Haar kwam vroeg op achterstand, maar knokte zich ook meteen terug in het duel. Het was aan keeper Mickey van der Hart te danken dat Jong PEC Zwolle in het vervolg van het duel niet nogmaals op achterstand kwam en de voorsprong over de streep trok.

Gianluca Nijholt kreeg na zes minuten een enorme schietkans, nadat Richelor Sprangers de bal panklaar legde. Mickey van der Hart hield de voormalig FC Utrecht-speler op knappe wijze van scoren af. Amper twee minuten later kon Nijholt na een kopbal wel juichen en stonden de Bredanaars op een 0-1 voorsprong. Jong PEC Zwolle bleek niet van de leg, want direct na de aftrap lag de bal al achter Jong NAC Breda-doelman Nigel Bertrams. Wouter Marinus rondde doeltreffend af, nadat Shaquile Woudstra vanaf de rechterflank in alle vrijheid kon voorgeven: 1-1. 
Schoten van Piotr Parzyszek en Marinus werden vervolgens door Bertrams gekeerd, waardoor een op dat moment verdiende voorsprong uitbleef. Ook Jong NAC Breda had zomaar die voorsprong kunnen pakken, toen na een half uur Paolo Fernandes Cantin over het hoofd werd gezien bij een vrije trap van Jeff Stans. Tot opluchting van de thuisploeg volgde een mistrap en eindigde de bal ruim naast.

Een gigantische fout van Mark Bruintjes, die een breedtepass veel te zacht inspeelde, leek Jong NAC Breda de voorsprong te bezorgen. Richelor Sprangers had de hoek voor het uitzoeken, maar Van der Hart bleek één op één de sterkste. De keeper had ook een minstens zo knappe redding in huis op een volley van Thomas Enevoldsen. Ook Jong PEC Zwolle liet zich daara zien. Terell Ondaan wist de vrijgelopen Joran Swart te bedienen, die op zijn beurt Parzyszek de bal schonk. Het schot van de spits, die dit weekend niet in actie kwam, ketste tegen de paal. Het spel golfde op en neer. Opnieuw kreeg Jong NAC Breda een kans in de schoot geholpen na een fout van Bruintjes, maar dit cadeautje werd heel slecht uitgepakt. Toen Thanasis Karagounis na een sierlijke dribbel en combinatie met Bas van Wijnen binnen het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt, kreeg Jong PEC Zwolle van arbiter Jeen Boringa een strafschop toegekend. Erik Bakker faalde niet vanaf elf meter en bracht daarmee de Blauwvingers aan de leiding.

In het laatste kwartier kreeg Marinus (schot op de vuisten van Bertrams) nog de kans op een derde treffer. Deze viel niet, waardoor de Brabanders kans hielden op een punt. Van der Hart voorkwam met twee magistrale reddingen op inzetten van Nijholt dat Jong NAC Breda alsnog met een punt naar huis ging. Door de 2-1 winst heeft PEC Zwolle nog de volle mep uit twee duels. Op 18 september werd al met 1-3 gewonnen op bezoek bij Roda JC Kerkrade. Op 18 december wordt de derde bekerwedstrijd gespeeld, om 18.30 uur uit bij RKC Waalwijk.

Jong PEC Zwolle - Jong NAC Breda: 2-1  (1-1)         
Toeschouwers: 
110   
Scheidsrechter:    
dhr. Boringa   
Gele kaart: 
Vliet (Jong NAC Breda)  

Opstelling Jong PEC Zwolle:  Van der Hart, Woudstra  (64. Ten Have), Van Looy, Bruintjes, Swart, Bakker, Van Wijnen (80. Witteveen), Marinus, Karagounis (73. Van Putten), Parzyszek en Ondaan.

Opstelling Jong NAC Breda:   Bertrams, Cantin, Horsfield, Snepvangers (80. Molenschot), Glim, Vliet, Nijholt, Sprangers (73. Van Hooijdonk), Reuvers (64. Broeren), Stans en Enevoldsen.

Scoreverloop: 
9. Nijholt 1-0 
10. Marinus 1-1 
62. Bakker pen. 2-1