Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

In Memoriam Dries Jans

Vrijdag bereikte PEC Zwolle het trieste bericht dat oud-speler Dries Jans op 90-jarige leeftijd is overleden. 

In 1945 komt Dries vanuit Den Haag naar Zwolle. De behendige linksbuiten schopt het binnen enkele maanden tot een basisplaats en is twee jaar lang een plaag voor iedere rechtsback die hij tegenkomt. Nadat hij een periode uitgezonden is geweest naar Nederlands-Indië pakt Dries de draad weer op. In 1955 debuteert PEC Zwolle in het betaald voetbal, Dries is de eerste speler die namens de Zwollenaren doel treft. Totaal speelt hij vijftien jaar in het eerste elftal, van 1945 tot 1960.

De binding met de club is ook daarna altijd gebleven. In de tijden dat zoon Ron hier als voetballer en trainer actief was, maar ook zeker in de periode daartussenin en daarna was Dries een graag geziene gast in het stadion. Ter nagedachtenis aan hem, speelt PEC Zwolle vrijdag bij de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met rouwbanden en wordt er voor de aftrap een minuut stilte in acht genomen.  

Het medeleven van iedereen bij PEC Zwolle gaat uit naar de familie, de geliefden en kennissen van Dries. Wij wensen hen veel sterkte met het verwerken van dit verlies.  

Namens de directie van PEC Zwolle, 
Voorzitter Adriaan Visser 

--
De familie van Dries bedankt de club en alle supporters voor al het plezier dat ze hem hebben gegeven, met als hoogtepunt het spandoek en als eindpunt de wedstrijd van PEC Zwolle tegen PSV.