Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O19

Gedurende de kerstvakantie blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

Onder leiding van trainer Mark Looms is Thomas Prinsen bezig aan zijn zesde seizoen bij de club. De inmiddels 18-jarige aanvallende middenvelder is aanvoerder van PEC Zwolle O19. Vandaag blikt Prinsen terug op de eerste seizoenshelft.

Prinsen is tevreden over de prestaties van de O19 in de eerste seizoenshelft, maar is niet razend enthousiast. ,,De resultaten waren zeer goed, maar de laatste paar wedstijden was het qua spel wat minder” zegt Prinsen kritisch. De vele punten verklaren wel de huidige positie op de ranglijst. De mannen van Mark Looms zijn namelijk als koploper de winterstop ingegaan. Na de ‘break’ begint de O19 aan een nieuwe competitie. Prinsen verwacht dat in de tweede seizoenshelft een plaats bij de eerste vier tot de mogelijkheden behoort. Het behalen van goede resultaten zit hem volgens Prinsen onder andere in de effectiviteit van de ploeg. ,,Wij spelen als team goed samen, zetten de tegenstander onder druk en straffen fouten van de tegenpartij gelijk af.”

De beste wedstrijd van PEC Zwolle O19 was volgens de aanvoerder tegen de leeftijdgenoten van NAC. ,,Thuis tegen NAC hebben wij ze in de eerste helft weggespeeld en twee goede doelpunten gemaakt. In de tweede helft kreeg NAC de overhand maar hielden we knap stand, en wonnen we de wedstrijd. Dat is een sterke kwaliteit van onze ploeg. Dit was de meest bijzondere wedstrijd van het seizoen, omdat het zowel voor de stand als voor onszelf een belangrijke overwinning was na de nederlaag tegen FC Den Bosch. In die uitwedstrijd haalden we ons niveau niet. We waren vanaf het begin al niet scherp en kregen te makkelijk goals tegen.” De verloren wedstrijd tegen FC Den Bosch is de enige nederlaag tijdens de eerste seizoenshelft. PEC Zwolle O19 won acht van de elf wedstrijden met een doelsaldo van 32 voor en slechts 13 tegen.

Aanvoerder Prinsen kijkt als middenvelder veel naar zijn voorbeeld Ryan Thomas. ,,Thomas werkt altijd erg hard, hij staat er op de belangrijke momenten. Zijn positieve instelling en mentaliteit is een hele goede eigenschap. Hier heb ik veel bewondering voor.” De goede resultaten van PEC Zwolle 1 komen volgens Prinsen door het goed uitvoeren van de taken. Goede resultaten geven veel zelfvertrouwen en dat weet de aanvoerder uit ervaring bij zijn eigen team.