Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O17

Gedurende de kerstvakantie blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

De aanvoerder van PEC Zwolle O17, Thomas van den Belt kijkt al uit naar de tweede seizoenshelft. Het team van Alexander Palland gaat dan wederom spelen in de Eredivisie. Dit hebben de mannen bereikt door in de eerste seizoenshelft te eindigen op een achtste plaats op de ranglijst. De 16-jarige Van den Belt blikt vandaag terug op deze eerste seizoenshelft.

,,Ik ben zeer tevreden over de teamprestaties dit seizoen. We hebben ons gehandhaafd in de Eredivisie, dat was ook ons doel. Verder hebben we ons als team sterk ontwikkeld.” In de tweede seizoenshelft hoopt Van den Belt hoger te eindigen op de ranglijst. ,,Ons doel komend seizoen is de zesde plek. Ik denk dat het haalbaar is want we hebben in de eerste seizoenshelft een aantal keer onnodig verloren van clubs die ook bij de bovenste acht zijn geëindigd.”

Van den Belt denkt terug aan de pijnlijke 7-0 nederlaag uit bij AZ. ,,We waren die wedstrijd ieder moment een stap te laat. Het lukte niet om AZ onder druk te zetten en we kwamen totaal niet aan voetballen toe.” Gelukkig hebben de mannen van trainer Palland ook erg goede wedstrijden gespeeld stelt Van den Belt. ,,De beste wedstijd was ons laatste duel waarin we ons veilig konden spelen tegen FC Emmen. Deze wonnen we dan ook met 7-0. Er werden veel kansen gecreëerd en we hadden veel verschillende doelpuntenmakers. De leukste wedstrijd was thuis tegen PSV. We werkten hard en iedereen gaf iets extra, met als resultaat een 2-1 overwinning op een topclub.”

De kracht van PEC Zwolle is volgens de middenvelder het altijd willen voetballen. ,,We proberen altijd van achteruit te voetballen, dat lukt niet altijd en gaat zeker weleens mis, maar hierdoor komen wij vaak onder de druk van de tegenstander uit en creëren we makkelijk kansen waar we uit scoren.”

Over onder druk uit voetballen gesproken, het grote voorbeeld van Van den Belt is zoals bij meerdere PEC Zwolle-jeugdspelers; Ryan Thomas. ,,Hij speelt als controlerende middenvelder, is rustig aan de bal en heeft overzicht in het veld. Ook heeft hij nog eens een erg goede trap.”