Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O16

Gedurende de kerstvakantie blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

Damian Halfwerk is de aanvoerder van PEC Zwolle O16. Onder leiding van trainer Henry van der Vegt is Halfwerk bezig aan zijn vierde seizoen bij de club. De 15-jarige centrale verdediger blikt vandaag terug op de eerste seizoenshelft van zijn team.

In de eerste helft van de competitie is PEC Zwolle O16 geëindigd op een tiende plek. Niet helemaal waar de aanvoerder op gehoopt had. Binnenkort start de nieuwe competitie en Halfwerk wil dan hoger eindigen met zijn team. ,,Ik vind dat we meer uit onze kwaliteiten dienen te halen. Eigenlijk moeten we de tweede seizoenshelft bij de eerste twee eindigen.” De kracht van de O16 is volgens Halfwerk het positiespel, daar is de aanvoerder ook groot liefhebber van. Niet gek dan ook dat Ryan Thomas zijn voorbeeld is uit het eerste van PEC Zwolle. ,,Thomas is een mooie voetballer, hij heeft alles in huis. Ik vind het erg leuk en leerzaam om naar hem te kijken.”

In de tweede seizoenshelft gaat Halfwerk ervoor om samen met zijn teamgenoten te laten zien wat PEC Zwolle O16 in huis heeft. In de eerste helft van dit seizoen waren er namelijk te veel moeizame wedstrijden. ,,De wedstrijd tegen FC Twente thuis was niet best, daar zakten we door de ondergrens. Zowel het team, als ik individueel. Geen ritme, geen positiespel durven spelen en ook legden we te weinig strijd op de mat.” Halfwerk speelt het liefst wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. ,,De Amsterdammers hebben veel kwaliteit en dat is goed voor ons om tegen te spelen.”