Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O15

Gedurende de kerstvakantie blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

De aanvoerder van PEC Zwolle O15 is Julius Dirksen. Vandaag blikt Dirksen terug op de eerste seizoenshelft onder leiding van Henk Brugge & Ignacio Tuhuteru. De aanvoerder is bezig aan zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle en hoopt deze jaargang kampioen te worden.

Momenteel is PEC Zwolle O15 de koploper in de competitie. Ondanks de vier punten voorsprong op concurrent FC Emmen is aanvoerder Dirksen toch niet helemaal tevreden over de eerste seizoenshelft. ,,We spelen als team heel erg wisselvallig. Zo hebben we een aantal keren onnodig punten laten liggen tegen teams die minder zijn dan ons. Neem de eerste wedstrijd. We begonnen de competitie met een valse start tegen Hollandia uit Hoorn. Vanaf de aftrap waren we niet scherp en slap in de duels, hierdoor verloren we. Dat puntverlies hebben we rechtgezet door in de topwedstrijden wel resultaat te boeken.”

Volgens Dirksen heeft PEC Zwolle O15 alles wat een kampioensploeg moet hebben. ,,Verdedigend zijn we erg sterk, we hebben de minste tegengoals in onze competitie. Verder leveren we nu veel strijd en spelen we goed samen. In de eerste seizoenshelft hebben we ook nog veel doelpunten gescoord uit standaardsituaties, dat begint wel echt een specialiteit van ons te worden.” Dirksen heeft veel vertrouwen in zijn team en verwacht dan ook dat PEC Zwolle aan het eind van de rit kampioen wordt.

De 14-jarige Dirksen speelt zelf als centrale verdediger en kijkt veel naar zijn voorbeeld Philippe Sandler uit het eerste van PEC Zwolle. ,,We spelen op dezelfde positie en Sandler zoekt vaak naar de voetballende oplossing.” De goede resultaten van PEC Zwolle 1 komen volgens Dirksen door fris en aanvallend voetbal. ,,De spelers zijn altijd in beweging en alle linies steken goed in elkaar. PEC Zwolle geeft nooit op en kunnen van een achterstand terugkomen in de wedstrijd met name door vechtlust en goed positiespel.”