Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O14

Gedurende de kerstvakantie blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

Vandaag blikken we terug met Damian van der Haar. Van der Haar is de aanvoerder van PEC Zwolle onder 14. De jeugdspeler is bezig aan zijn derde seizoen bij de club. In de eerste seizoenshelft is het team van trainer Nico Haak geëindigd op een tiende plaats.

Van der Haar is niet helemaal tevreden met de teamprestaties in de eerste seizoenshelft. ,,We hadden bij de top acht moeten eindigen, dat is helaas niet gelukt. Wel hebben we ons goed ontwikkeld want we spelen beter samen en weten elkaar makkelijker te vinden dan in het begin van het seizoen.” Daar ligt dan ook de kracht volgens de 13-jarige centrale verdediger. ,,Wij kunnen erg goed samenspelen, daarin worden we steeds beter en daarom denk ik dat we in de tweede seizoenshelft mee gaan doen om het kampioenschap.”

Dat de mannen van trainer Haak kunnen voetballen is wel duidelijk. Dat bleek namelijk ook uit de wedstrijd tegen de leeftijdsgenootjes van Feyenoord. Volgens Van der Haar de meest bijzondere wedstrijd van de eerste seizoenshelft. ,,Het was een doel van ons om punten te  pakken tegen een topclub en dat is gelukt. In eigen huis wonnen we met 1-0 van Feyenoord.” In het begin van de competitie speelde PEC Zwolle onder 14 ook mindere wedstrijden. Van der Haar blikt terug op het verloren duel tegen Vitesse. De wedstrijd werd met 8-1 verloren. ,,In het begin van het seizoen hadden wij veel moeite met de tegenstanders. Zij hebben veel grote, sterke en snelle spelers. Wij hebben een team met vrij kleine spelers en moeten het daarom hebben van ons samenspel.” Na de winterstop hoopt Van der Haar dat het team vanaf het begin het goede spel kan laten zien.

Van der Haar heeft ook het succes van PEC Zwolle 1 in de gaten gehouden. Volgens de verdediger is het geheim tot succes de rechterflank van PEC Zwolle. ,,Veel tegenstanders hebben daar moeite mee. De rechtsbuiten komt altijd naar binnen en dan gaat Ehizibue eroverheen.” Het grote voorbeeld van Van der Haar is middenvelder Ryan Thomas. ,,Ondanks dat hij klein is laat hij toch iedere week weer zien dat hij de beste is.”