sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O12

Gedurende de winterstop blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

Maandag blikken we terug op de eerste seizoenshelft van PEC Zwolle O12. Onder leiding van de trainers Jacco van Olst en Lars van Rijnberk is dit team geëindigd in de middenmoot. Aanvoerder Sverre Foster blikt terug op de eerste seizoenshelft.

Foster is tevreden over de resultaten in de eerste maanden van het seizoen. De 11-jarige speler kan op de gehele linkerflank uit de voeten. Momenteel is Foster bezig aan zijn derde jaar in de voetbalacademie. In zijn rol als aanvoerder vindt hij het belangrijk dat de stemming positief is. ,,Als team moeten we positief zijn, ook als het eens wat minder gaat. Daar ligt ook onze kwaliteit. We proberen elkaar altijd beter te maken, te helpen en we zijn een erg sterk team.”

Wel staat bij Foster het resultaat voorop. Als daar dan ook nog eens goed voetbal bij komt kijken is het helemaal mooi. ,,De leukste wedstrijden vind ik alle wedstrijden die we gewonnen hebben, omdat iedereen dan blij is en een goed gevoel heeft. Voetbal draait om winnen en als dat lukt ben ik altijd erg gelukkig.”

Foster heeft bewondering voor PEC Zwolle 1 ,,De spelers werken daar altijd erg goed samen en het is echt een team. Ik vind het knap dat ze zich altijd in de wedstrijd knokken, met name Ryan Thomas. Hij werkt heel hard en pakt veel ballen af. Ik vind het knap dat hij altijd zo fel is.”

De aanvoerder van PEC Zwolle O12 weet dat bij het ontbreken van scherpte en felheid het winnen van wedstrijden erg moeilijk is. Foster denkt daarbij terug aan het verloren duel tegen FC Volendam. ,,We waren heel de wedstrijd niet fel genoeg, dan is het moeilijk om nog te winnen. Ik hoop dat we in de tweede seizoenshelft wel altijd scherp zijn.” De linkervleugelvoetballer wil in het komende half jaar weer een plek in de middenmoot bemachtigen in de nieuwe competitie.