Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O11

Gedurende de kerstvakantie blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord.

Beau Blokzijl is bezig aan zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle. De 10-jarige verdediger begon bij de zogenoemde talentenacademie toen hij zeven jaar oud was. Nu is de aanvoerder van PEC Zwolle O11 niet meer weg te denken uit de verdediging van de trainers Dennis Rosink en Juryan Zandvliet. In de eerste seizoenshelft eindigen de mannen van PEC Zwolle O11 in de middenmoot van de competitie. Aanvoerder Blokzijl kijkt kritisch terug op de eerst maanden van dit seizoen.  

Ondanks dat door goed voetbal de middenmoot werd behaald denkt Blokzijl dat er na de winterstop meer in zit voor zijn team. ,,Ik ben niet helemaal tevreden omdat we nog beter kunnen presteren. We kunnen namelijk goed voetballen en we zijn een erg hecht team. Daarom hoop ik dat we in de tweede seizoenshelft mee gaan doen voor een plek in de top drie en daar gaan we als team zeker voor.” Volgens Blokzijl is het erg belangrijk om een hechte band met teamgenoten te hebben. ,,Bij het eerste is dat namelijk ook het geval. Dan speel je beter samen en wil je hard voor elkaar werken.” De verdediger neemt een voorbeeld aan Ryan Thomas. ,,Thomas is erg bewegelijk, kan makkelijk wegdraaien bij zijn tegenstanders en werkt erg hard.”

Het is lastig om gedurende de competitie iedere wedstrijd als team goed te presteren. Blokzijl denkt terug aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Almere City. Toen werd het hoge niveau niet gehaald omdat de mannen van de O11 niet fel genoeg waren en een aantal grote kansen lieten liggen. Daartegenover staat wel de knappe overwinning tegen Ajax O11. ,,We hebben die wedstrijd erg goed gespeeld en dus ook terecht gewonnen. Het is heel leuk om van Ajax te winnen, want dat geeft naast de punten ook een erg goed gevoel bij het hele team en was dan ook ons hoogtepunt van het seizoen tot nu toe.”