Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Het seizoen van PEC Zwolle O10

Gedurende de winterstop blikken we terug op de eerste seizoenshelft van onze jeugdteams. Hierbij komt van ieder team uit de PEC Zwolle voetbalacademie de aanvoerder aan het woord. 

Vandaag blikken we terug op de eerste seizoenshelft van PEC Zwolle O10. Het team, dat onder leiding staat van Tjeerd Korf en Martijn Hollewand, heeft geen vaste aanvoerder. Er wordt per wedstrijd gewisseld van aanvoerder. Speler Gilles van der Wal mag namens PEC Zwolle O10 zijn verhaal doen over de eerste seizoenshelft. 

Van der Wal is trots op de prestaties van zijn team. Na een half seizoen voetballen is PEC Zwolle O10 terug te vinden op een mooie tweede plaats op de ranglijst. De middenvelder heeft het ontzettend naar zijn zin bij PEC Zwolle, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen in de voetbalacademie.

Het feit dat Van der Wal en zijn teamgenoten op de tweede plek zijn geëindigd is zeker geen toeval volgens de 9-jarige middenvelder. ,,We spelen als team goed samen, we zijn een echt team en daardoor winnen we veel wedstrijden. Mijn leukste wedstrijd was uit tegen Vitesse. Daar speelden we heel goed en ik kon mede door ons samenspel twee mooie doelpunten maken. Dit komt omdat we echt als team voetballen.”

Ondanks de mooie resultaten gaat niet altijd alles goed bij PEC Zwolle O10. ,,Uit tegen PSV op 9 december speelden we niet best. PSV was veel feller en helaas moesten een aantal spelers bij ons het veld verlaten vanwege blessures.”

Van der Wal is ambitieus en wil in de nieuwe competitie in de tweede seizoenshelft met zijn teamgenoten weer voor een hoge plaats op de ranglijst gaan. ,,Ons doel is een plek bij de eerste twee. Als we ons eigen spel spelen en goed samenwerken moeten we van iedereen kunnen winnen.”