Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Goede vrijdag voor PEC Zwolle Vrouwen in Twente

PEC Zwolle Vrouwen heeft vrijdagavond voor een grote sensatie gezorgd. Tegen koploper FC Twente Vrouwen werd met 1-3 gewonnen. Het was de eerste overwinning in de kampioenspoule voor het team van trainer/coach Wim van der Wal

De start van PEC Zwolle Vrouwen was veelbelovend. De eerste echte aanval leverde gelijk een doelpunt op. Maxime Bennink vond op links de ruimte om voor te geven, waarna Esmee de Graaf bij de tweede paal kon afronden. Cheyenne van den Goorbergh probeerde direct daarop de score in evenwicht te brengen, maar haar schot uit een gevaarlijke counter werd sierlijk gekeerd door Stephanie Bukovec. De tweede kans van PEC Zwolle Vrouwen na een goed kwartier had de 0-2 moeten opleveren. Dit keer was De Graaf de aangever. Babiche Roof werd aangespeeld, had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot over. Hierna was het FC Twente Vrouwen weer, maar Bukovec redde op een afdraaiend schot van Renate Jansen. Uit de daaropvolgende corner werd Bukovec geklopt in de lucht door Joëlle Smits, die voor de 1-1 tekende.

In het restant van de eerste helft werd PEC Zwolle Vrouwen ver teruggedrongen door de thuisploeg, maar tot hele grote kansen leidde dit niet. Beide ploegen leken zich verzoend te hebben met een gelijke stand bij rust, maar daar dacht Roof anders over. De middenveldster maakte haar misser vlak voor de gelijkmaker meer dan goed, met de 1-2 waarvoor de credits naar aangever Rebecca Doejaaren konden.

PEC Zwolle Vrouwen begon de tweede helft met een schietkans. Roof werd vrijgespeeld door Suzanne Giesen, maar schoot over. Veel groter waren de kansen aan de andere zijde van het veld. Waar het thuispubliek al aan het juichen was, wist Yvette van Daelen de bal weldegelijk voor de doellijn op te ruimen. Smits was daarna met een halve poging op nog geen drie meter van het doel alsnog dichtbij de treffer, maar Bukovec lag de aanvalster in de weg. Bukovec hield haar team vervolgens tweemaal op rij in de wedstrijd. Eerst op een schot van Ashleigh Weerden en daarna op een inzet van Smits. Niet FC Twente Vrouwen, maar PEC Zwolle Vrouwen wist in de slotfase te scoren. Een fout in de Twentse defensie werd genadeloos afgestraft door Roof, die met haar tweede van de avond voor de 1-3 zorgde. Deze voorsprong werd niet meer weggeven, waardoor de eerste overrwinning in de kampioenspoule een feit was.

FC Twente Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen: 1-3 (1-2). 
Toeschouwers: 350      
Scheidsrechter: Brinkkemper   
Gele kaarten: -

Opstellingen:      
FC Twente Vrouwen:  Evrard, Roetgering (71. Ellouzi), Moorrees, Van Es, Van den Goorbergh (78. Bhagerath), Weerden, Smits, Blom, R. Jansen, E. Jansen en B. Jansen (58. Tomter).

PEC Zwolle Vrouwen:  Bukovec, Niens, Van Daelen, Smid, McDonough, Giesen, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, Doejaaren en De Graaf (77. Weijkamp).

Scoreverloop:
7. De Graaf 0-1
23. Smits 1-1
44. Roof 1-2
85. Roof 1-3