Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Geen winnaar bij FC Volendam - PEC Zwolle

Vrijdagavond speelde PEC Zwolle de voorlaatste oefenwedstrijd uit de voorbereiding in en tegen Volendam. In het KRAS stadion incasseerde de ploeg van John van 't Schip zijn eerste tegentreffers, maar capituleerde het niet: 2-2.

Na wat slordigheden van Mustafa Saymak in de beginfase, was het uitgerekend de behendige middenvelder die Zwolle in de dertiende minuut op voorsprong bracht. Vanuit de middencirkel kon Saymak opstomen richting het doel van keeper Jordi van Stappershoef. Waar er aan weerszijden afspeelmogelijkheden lagen, besloot de speler voor eigen succes te gaan. Het bleek een juiste keuze, want op fraaie wijze belandde de bal in de kruising. PEC Zwolle speelde frivool op het kunstgras van het KRAS stadion. Erik Israelsson en spits Stef Nijland strooiden met fijne passes en bovendien lag het baltempo hoog. De eerste kans voor de thuisploeg kwam op naam van Teije ten Den, die op acrobatische wijze een voorzet van Paul Kok probeerde af te drukken, maar daarbij de bal over het doel van Mickey van der Hart werkte.

Nadat Joey Veerman nog op Mickey van der Hart stuitte, wist Volendam uit de daaropvolgende hoekschop te scoren. Ten Den zag zijn kopbal door Nick Runderkamp eveneens koppend tot doelpunt gepromoveerd worden: 1-1. Het bekende na zeven wedstrijden zonder tegentreffers, het eerste Zwolse tegendoelpunt in de voorbereiding. Nog voor rust kwam Volendam op 2-1. Een opnieuw gevaarlijke hoekschop kon in twee instanties nog voor de doellijn worden weggehaald door Van der Hart en Ryan Thomas, maar de hoekschop die volgde viel wel binnen. Wederom was Runderkamp de gevierde man in het oranje.

Bart Schenkeveld verscheen aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen voor Kingsley Ehizibue, die gehavend in de kleedkamer was achtergebleven. Schenkeveld nam de positie van Bram van Polen over op linksback, waardoor de aanvoerder naar zijn vertrouwde positie rechtsachter verschoof. Ook Erik Bakker maakte zijn opwachting en dat ging ten koste van Youness Mokhtar. PEC Zwolle probeerde na rust het heft weer in handen te nemen, al duurde het even voor de eerste kans genoteerd kon worden. Saymak was na een uur dichtbij zijn tweede goal, maar lepelde de bal, gedragen door de bal, net over het doel. Aan de overkant was Runderkamp dichtbij zijn derde, maar Van der Hart bleek in een onderling duel de sterkste.

Een kwartier voor tijd kwam PEC Zwolle dan toch op gelijke hoogte. De tijdens zijn warming-up al luid toegezongen Piotr Parzyszek was met een kopbal trefzeker en bracht daarmee de 2-2 op het scorebord. Van der Hart wist in de slotfase Volendam van de winnende af te houden, maar ook keeper Mitchell Michaelis onderscheidde zich aan de andere kant. Zo eindigde het duel in 2-2.

Volgende week zaterdag, 5 augustus, wacht alweer de laatste opponent in de voorbereiding. Dan is SC Cambuur in het MAC3PARK stadion de tegenstander. 

FC Volendam -   PEC Zwolle: 2-2 (2-1)

Scheidsrechter: dhr. Van der Graaf

Scoreverloop: 13' Saymak 0-1, 39' Runderkamp 1-1, 45+1' Runderkamp 2-1, 77' Parzyszek 2-2.

Opstelling FC Volendam: Stappershoef (46' Michaelis), Betti (85' Evers), Schilder (73' Tol), Schouten (85' Klinkenberg), Kok (78' Smal), Veerman (85' Plat), Pedro (85' Doodeman), Runderkamp, Ten Den (78' Stroo), Mertens, Antwi (73' Van Kippersluis (81' Smorenberg).

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue (46' Schenkeveld), Sandler, Marcellis, Van Polen, Namli, Saymak, Israelsson (88' Van Looy), Mokhtar (46' Bakker), Nijland (63' Parzyszek), Thomas (68' Reijnders).  

Voor een uitgebreid fotoverslag van deze wedstrijd gemaakt door Jos van Benthem, kan je terecht op Facebook.