Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

eSports team versterkt met internationale topspeler

PEC Zwolle heeft Bob van Uden toegevoegd aan de E-selectie. Van Uden en Stefan Vellinga, die ook voor PEC Zwolle actief blijft, vertegenwoordigen de club de komende jaargang in het digitale domein. Namens de Zwollenaren is Van Uden naar voren geschoven om deze jaargang deel te nemen aan de eDivisie, de competitie waar alle Eredivisieploegen het met FIFA18 tegen elkaar opnemen. De komst van Van Uden naar PEC Zwolle is in samenwerking met Bundled tot stand gekomen. 

Van Uden is een veelbelovende speler in de E-wereld. Zo wist hij bijvoorbeeld in januari 2017 116 van de 120 wedstrijden in de Weekend League te winnen, waardoor hij als 15e van de wereld eindigde. Daarnaast is Van Uden de enige Nederlander die het ooit is gelukt om in competitieverband Dani Hagebeuk van Ajax te verslaan.

Joost Broerse: ,,Gezien de ontwikkelingen in de markt van de eSports, zijn wij blij dat het ons gelukt is om naast Stefan een speler van topniveau aan ons eSports team toe te voegen. Met deze aanwinst, gaat de club voor een hoge eindklassering in de eDivisie strijden. Naast zijn prestaties op het digitale speelveld, is Van Uden ook in de buitenlucht actief als sporter. Hij keept momenteel bij Almere City FC O19 en traint dagelijks mee met de beloften. Vanuit de goede contacten met de club uit Almere is de mogelijkheid tot deze constructie ontstaan. Beide clubs beschouwen dit als een unieke kans en zien dit als een waardevolle investering richting de toekomst van de eDivisie.”