sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Esmee de Graaf officieel international

Esmee de Graaf heeft woensdag in Portugal haar officiële debuut gemaakt voor Oranje. In de eerste wedstrijd van de Algarve Cup tegen Japan, mocht de aanvoerster van PEC Zwolle Vrouwen een kwartier voor tijd haar opwachting maken. Het debuut van de aanvalster was er bijna nog één met een gouden randje, ware het niet dat een kans op een treffer in blessuretijd niet werd verzilverd. Ondanks dat werden de Japanse vrouwen met flinke cijfers opzij gezet: 2-6.

Begin dit jaar werd De Graaf door bondscoach Sarina Wiegman al opgeroepen voor een trainingsstage in het Spaanse La Manga. Destijds werd één oefeninterland gespeeld tegen Spanje. Toen bleef De Graaf op de bank. In de daaropvolgende trainingswedstrijd tegen Engeland speelde de uit Bunschoten-Spakenburg afkomstige speelster wel mee, maar dit betrof geen officiële interland.

Aanstaande vrijdag spelen de Oranje Leeuwinnen de tweede wedstrijd tegen Denemarken. Maandag wacht IJsland nog. Mocht de finale gehaald worden, dan speelt Nederland die volgende week woensdag, 7 maart.