Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Enthousiaste gasten in Zilveren Kruis Goede Doelen Box

Afgelopen zaterdag waren een tweetal groepen te gast in de Zilveren Kruis Goede Doelen Box. Een fietsgroepje van Isala-collega’s en bevriende fietsmaatjes, en het personeel van de Zwolse Brownies&DownieS-vestiging. De voetbalavond werd een groot succes.

Goede Doelen Box
De Zilveren Kruis Goede Doelen Box wordt een aantal thuiswedstrijden per seizoen ingezet als ‘Goede Doelen Box’. Hierbij worden dan mensen uitgenodigd die het verdienen om eens in het zonnetje te worden gezet of die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk hierbij aan cliëntgroepen van zorginstellingen, mensen met een beperking of mensen met een speciale (laatste) wens. De gasten krijgen een compleet verzorgd voetbaluitje aangeboden. Op deze manier kunnen zij even hun zorgen van het ziek zijn of beperking opzijzetten en genieten van een leuk en sportief uitje.  

PEC Zwolle – Sparta Rotterdam
Tijdens de wedstrijd PEC Zwolle – Sparta Rotterdam wordt de skybox ingezet voor een tweetal groepen: Isala Zwolle en Brownies&DownieS Zwolle. Beide groepen arriveren aan het eind van de middag in het MAC3PARK stadion. Sommigen hebben voor deze gelegenheid zelfs hun PEC Zwolle shirt aangetrokken, inclusief pet en sjaal. Onder het genot van een drankje worden de tribuneplekken bekeken en wordt er alvast geoefend met juichen. Al snel blijkt dat het met het aanmoedigen wel goed komt.  

Alle aanwezigen verplaatsen zich naar binnen, waar zij officieel welkom worden geheten. Vervolgens is het genieten van een heerlijk koud- en warm buffet. De stemming zit er goed in en als grote verrassing komt Stef Nijland op bezoek in de skybox. Hij wordt met ontzettend veel enthousiasme ontvangen en iedereen krijgt van Stef een mooie PEC Zwolle sjaal. Uiteraard is er alle tijd voor een selfie en een handtekening.

De aftrap van de wedstrijd nadert en de tribunestoeltjes worden opgezocht. Onder luide aanmoedigingen komen de spelers het veld op. Er kan al heel snel gejuicht worden, doordat Youness Mokhtar binnen twee minuten raak kopt. In de tweede helft scoort ook Piotr Parzyszek nog, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk met 2-0 wint van Sparta Rotterdam.

Na de wedstrijd wordt er nog gezellig nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Joost, medewerker van Brownies&DownieS, vertelt dat hij het een geweldige avond vindt: ,,Alles was superleuk, maar het allerleukste vond ik dat wij van Brownies&DownieS deze avond met zijn allen hebben mogen beleven!” Kortom: het was een meer dan geslaagde avond voor de gasten én de organisatie.

Week van de Vitaliteit
Voor groei is de slogan van de Regio Zwolle. Om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal. De Week van de Vitaliteit stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen en participatie te stimuleren. Deze tweede editie van de Week van de Vitaliteit start op vrijdag 23 maart (PEC Zwolle Vrouwen – SC Heerenveen Vrouwen) en wordt afgesloten op zaterdag 31 maart 2018 (PEC Zwolle – Sparta Rotterdam). Ook speelt het vlaggenschip van PEC Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam, met een aangepast wedstrijdshirt om de groeipotentie van de Regio Zwolle en haar (vitale) inwoners te promoten. Meer weten? Bekijk hier de campagnewebsite van de week en gebruik online de hashtags: #samenvitaal en #weekvandevitaliteit.