sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft met regelmaat een column voor deze website. Hieronder tref je zijn bevindingen aan over het wel en wee van de club.  

Sportief
Over een kleine twee weken begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Net zoals vorig jaar, maakt de club daarbij veelvuldig gebruik van de accommodatie van VV Wijthmen. Aldaar, tussen de bomen en weilanden, ligt een tweetal prachtige speelvelden die we tot onze beschikking hebben en zullen de messen geslepen worden voor een nieuwe jaargang. Online krijg ik ondertussen, net zoals onze technisch directeur Gerard Nijkamp overigens, ontzettend veel vragen over potentiele versterkingen. Daar wil ik graag even het volgende over kwijt. Met Darryl Lachman, Gustavo Hamer, Zian Flemming en Kenneth Paal zijn de eerste vier spelers waar wij hoge verwachtingen van hebben reeds gepresenteerd. Natuurlijk komen er nog andere nieuwe spelers bij, maar als ik de reacties online lees, bekruipt mij bijna het gevoel dat er slechts tien spelers bij de club onder contract staan… Daarnaast heeft Gerard in de zes jaar dat hij inmiddels onze hoofdselectie samenstelt, nog geen enkele keer de voorbereiding (laat staan de competitie) gestart met een te smalle groep. Ons budget kunnen we alleen slechts eenmaal uitgeven, dus maken wij graag de juiste, weloverwogen beslissingen. Liever een week later een daadwerkelijke versterking binnenhalen, dan een week eerder een net-niet voetballer. Heb dus nog eventjes geduld, nieuwe spelers zijn echt wel op komst.

PECFIT
Vorig seizoen is PEC Zwolle een programma gestart om kantoormedewerkers extra in beweging te krijgen. Onder de naam PECFIT zijn er inmiddels vele verschillende sporten met elkaar uitgeoefend. Zo werden er bijvoorbeeld al lessen pilates en yoga gevolgd en is er diverse malen gevoetbald. Afgelopen weekend beleefde PECFIT in mijn optiek echter het voorlopige hoogtepunt. In de Zwolse binnenstad liepen tien medewerkers, waaronder mascotte Zwolfje, de Vier Engelsen Mijlen en zeven medewerkers zelfs de halve marathon. Een prestatie van formaat op een werkelijk waar prachtig en drukbezocht event!

Stadionontwikkeling
Ondertussen wordt er in het MAC3PARK stadion hard gewerkt aan de uitbouw. Mooi om daarbij te vermelden is, dat de werkzaamheden volledig op schema liggen. De tijdelijke tribune, die de afgelopen jaren voor de lange zijde stond, is inmiddels verplaatst naar de zuidkant en geeft de thuishaven meteen meer uitstraling. Van de week heb ik zelf even op deze tribune plaatsgenomen en wat dan meteen opvalt is dat je zo dichtbij het speelveld zit. Dat is met recht Engelse-beleving te noemen. Naast de tijdelijke tribune, vorderen de andere werkzaamheden ook. Zo is al het heiwerk inmiddels achter de rug en worden de contouren van de uitgebreide Fred Patrick tribune de komende weken langzaam zichtbaar. Ook de nieuwe mindervalide-tribune krijgt langzaamaan vorm. Het grondwerk is achter de rug en volgens verwachting is deze tribune nog voor de open dag van zaterdag 30 juni gereed. Een open dag waar ik jullie allemaal hoop te verwelkomen trouwens! Het definitieve programma wordt momenteel door onze afdeling events in elkaar gedraaid en ik kan met recht zeggen dat het weer een mooie en gezellige middag gaat worden. Net zoals met de bezoekers van de open dag, zien we ook een stijgende lijn met het aantal verkochte seizoenkaarten. De club is de grens van 10.000 al lang en breed gepasseerd en gaat er dan ook vol voor om het uitgebreide MAC3PARK stadion twee keer per maand tot de nok toe uit te verkopen. Heb je nog geen seizoenkaart, dan verwijs ik je graag naar deze pagina voor alle informatie die je nodig hebt.

Zo samenvattend zit hier een tevreden voorzitter achter zijn laptop. De selectie krijgt een paar weken voor de start van de voorbereiding langzaamaan vorm, onze organisatie is PECFIT, de thuishaven wordt uitgebreid en we gaan richting een recordaantal seizoenkaarthouders. Alle lichten komen op groen te staan, op naar een mooie, nieuwe jaargang! Die we volgens het dinsdag gepresenteerde conceptschema beginnen met een mooie thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen op vrijdag 10 augustus, een pikant uitduel in en tegen Utrecht en de zomervakantie-afsluiter tegen regerend landskampioen PSV in een hopelijk uitverkochte thuishaven! 

Via deze weg wil ik iedereen een fijne zomer(vakantie) wensen en we komen elkaar ongetwijfeld snel tegen in of rondom het stadion.  

Met sportieve groet,

Adriaan Visser
Voorzitter PEC Zwolle