Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Door de ogen van de veurzitter

Ook dit seizoen schrijft voorzitter Adriaan Visser een maandelijkse column voor deze website. Hieronder tref je zijn bevindingen aan over het wel en wee van de club.  

Sportief
Afgelopen zaterdag beleefde PEC Zwolle geen goede avond in Kerkrade. Door een teleurstellend zwakke openingsfase liep het team de verdere wedstrijd achter de feiten aan. Dat het uiteindelijk nog terugkomt tot 2-2 en het daarna alsnog misgaat, maakt de nederlaag dubbel zo zuur en zorgde voor een lange terugreis vanuit Zuid-Limburg voor supporters en spelers. Overigens wel een dikke pluim richting de 180 fans die met de club meereisden naar Roda JC. Echt klasse dat jullie de club overal in Nederland ondersteunen, of een enkeltje nu 30 of 240 kilometer rijden is.  

Formele verplichting
Naast het resultaat afgelopen zaterdag, viel mij dit weekend nog iets op wat ik graag met jullie wil delen. Onze krant hier in Zwolle pakte flink uit met een tweetal verhalen over de formele opzegging van Albert van der Haar zijn contract. De suggestie werd gewekt dat Albert als huidige hoofdtrainer van het succesvolle Jong PEC Zwolle met stille trom de deur was gewezen en dat de club daar doelbewust niet over gecommuniceerd heeft. Welnu, dit is niet het geval. Anders dan de gebruikelijke procedure rondom spelers waarover gecommuniceerd wordt om duidelijkheid te geven wie blijft en wie vertrekt, is het gebruikelijk dit soort communicatie op een andere wijze in te richten voor medewerkers in de technische staf of kantoororganisatie. Bijvoorbeeld; zoals algemeen bekend maakt de club veelal rondom het trainingskamp wereldkundig of wij het dienstverband met onze hoofdcoach continueren en recent is ook het afscheid van één van onze accountmanagers het sluitstuk geweest van een zorgvuldig HR-proces waarbij de communicatie na afloop van het proces heeft plaatsgevonden. Voor de spelers en technische staf in de voetballerij is het daarentegen gebruikelijk dat contracten waarvan je nog niet zeker weet of en zo ja hoe die ingericht worden richting het volgende seizoen, op 1 april formeel dienen te worden opgezegd. In die lijst, welke wij kort voor 1 april hebben gecommuniceerd, stond Albert als lid van de technische staf niet genoemd. Dit simpelweg omdat er nog geen duidelijkheid was over zijn rol volgend seizoen. Wel is het zo dat Albert een contract met de club was aangegaan met een beperkte looptijd tot 1 juli 2018. Dit betekent dat zowel Albert als PEC Zwolle, zoals gebruikelijk voor contracten met een beperkte looptijd, afscheid van elkaar kunnen nemen, zonder enige verplichting naar elkaar toe. Dit had tot gevolg dat Albert voor 1 april, eerst mondeling en daarna schriftelijk, is medegedeeld dat de club het contract met hem formeel heeft opgezegd per 1 juli 2018. Dit om aan alle (wettelijke) verplichtingen naar elkaar te voldoen. Daarnaast waren en zijn we uiteraard met elkaar in gesprek over hoe de toekomst van Albert er bij de club uit kan zien. Wanneer deze gesprekken tot definitieve conclusies leiden, dan kan dat betekenen dat de samenwerking doorgaat of wordt beëindigd. Normaliter wordt hierover op dat moment dan uiteraard door de club gecommuniceerd. En daarnaast, het moge duidelijk zijn dat een clubicoon zoals Albert van der Haar nooit en ten nimmer met stille trom bij zijn club zal vertrekken.

PEC Zwolle versus Robey
Zoals eerder reeds aangegeven, hebben PEC Zwolle en voormalig kledingsponsor Robey een zakelijk conflict. De partijen staan vandaag in de rechtbank tegenover elkaar omdat er verschillende inzichten zijn over de interpretatie en afwikkeling van het contract.

Zaterdag
Terug naar de competitie; ondanks de magere resultaten in 2018, staat de club nog altijd op een plek die aan het einde van de rit recht geeft op de play-off om Europees voetbal. Blijf ons alsjeblieft dan ook voluit ondersteunen tijdens de komende wedstrijden om die zesde plek die we nu bezetten vast te houden. Te beginnen met de wedstrijd van komende zaterdagavond tegen Excelsior. Een rechtstreekse concurrent voor het bereiken van de play-offs. Wij als club zijn ongelooflijk gemotiveerd om zo hoog mogelijk te eindigen en niet alleen de play-offs te bereiken, maar daarna er ook alles aan te doen om deze te winnen. Laat daar geen enkel misverstand over bestaan. Om dat kracht bij te zetten hebben wij dan ook besloten het verzoek van onze hoofdtrainer John van ‘t Schip te faciliteren, om voor de komende twee wedstrijden een tweetal tweedaagse trainingskampen te organiseren. Waarbij we wel in ons eigen stadion gaan trainen, maar bivakkeren in hotels in de regio rondom Zwolle. Want dat we die zesde plek nog bezetten is een klein wonder na de, in vergelijking tot de eerste seizoenshelft, ronduit teleurstellende resultaten in de tweede helft van de competitie (33 uit 17 versus 10 uit 13). Wij willen met John, zijn staf en alle betrokken selectiespelers juist nu die neergaande lijn doorbreken, niet vanuit wanhoop, maar wel vanuit het besef en de wil er echt alles aan te hebben gedaan om de vurige wens van ons allen te bewerkstelligen: het opnieuw spelen van Europees voetbal! En ik herhaal mijzelf bewust: daarvoor hebben we jullie steun, als fanatieke PEC Zwolle-aanhang, de hopelijk komende acht wedstrijden meer dan nodig!

Overigens verwacht ik binnenkort, wellicht in mijn volgende column, duidelijkheid te kunnen geven over onze ideeën met betrekking tot de verdere uitbouw van het stadion. Aangezien onze thuishaven zo ongeveer elke thuiswedstrijd is uitverkocht, voelen wij als club een bepaalde behoefte… Wordt vervolgd!

Met sportieve groet,

Adriaan Visser
Voorzitter PEC Zwolle

(NB: Voor PEC Zwolle zijn er zaterdag grote stappen te zetten tegen een directe concurrent en ik verwacht dan ook een wederom (nagenoeg) uitverkocht huis. Heb je nog geen kaartje? Dan kan je hier terecht. Ook is er zaterdag een interessante combideal te maken. Samen met Lumen Hotel & Events biedt PEC Zwolle de mogelijkheid om voor de wedstrijd een hapje te komen eten. Deze actie geldt zowel voor zowel seizoenkaarthouders als fans met een los kaartje. Nadere informatie over deze actie vind je hier).