sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Door de ogen van de veurzitter

Ook dit seizoen schrijft voorzitter Adriaan Visser een maandelijkse column voor deze website. Hieronder tref je zijn bevindingen aan over het wel en wee van de club op sportief en financieel vlak.  

Sportief
Het gaat goed met de club, daarvan is teletekstpagina 819 het levende bewijs. Een prachtige derde plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Niet na 1 of 3 speelrondes, maar na 10 wedstrijden vinden wij onszelf daar terug. Het voetbal wat daarbij door de selectie op de mat wordt gelegd is om door een ringetje te halen. De eerste helft afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag was geweldig om te zien. Zoveel strijd en energie in combinatie met techniek en voetbalgogme leverde een prachtig schouwspel op. Ook het resultaat stemt volledig tevreden. Zonder echt in de problemen te raken, werden de drie punten bij elkaar gespeeld. Na de prachtige eerste helft, zag ik een volwassen PEC Zwolle in het tweede bedrijf. Natuurlijk waren er kansen op meer doelpunten. Aan de andere kant is het ook een kwaliteit om datgene wat goed is te consolideren. Dat stemt mij dan ook tevreden en blij. Het is ons scoutingsapparaat met kapitein Gerard Nijkamp voorop goed gelukt een evenwichtige selectie op de been te brengen. Een team dat zowel kan strijden als kan voetballen en dat die twee componenten ook nog met elkaar kan mengen. Desalniettemin blijven de Zwolse benen gewoon op de grond. De afgelopen dagen krijgen wij als directie veelvuldig de vraag of de doelstelling al is aangepast. Welnu, daar kan ik kort en krachtig over zijn; dat is niet het geval. In de periode tot aan de winterstop staan er nog vele zware wedstrijden op het programma, daarbij kunnen wij de steun van onze achterban goed gebruiken. Juich en support onze voetballers bij thuis- én uitwedstrijden naar voren. Want samen zijn wij de club en samen kunnen we mooie prestaties bereiken. Pas daarna maken wij de balans op en stellen wij de doelstelling eventueel bij.

#samenpeczwolle
Onlangs kwam ik een artikel tegen van Bram van Polen in het NRC. Onze aanvoerder sprak zich op mooie wijze uit over homo-acceptatie. Zo zei hij onder andere “Ik zou het leuk vinden, een homoseksuele voetballer bij PEC Zwolle. Onze club zou daar een ideale plek voor zijn.” En dat denk ik nu ook! PEC Zwolle is een club van en voor iedereen in de samenleving. Dat vind ik zo prachtig op een wedstrijddag. De mengelmoes van mensen met verschillende achtergronden die allemaal naar het MAC3PARK stadion komen om samen naar PEC Zwolle te kijken. Als voorzitter van deze club, maakt mij dat trots.

Financieel
Naast het sportieve aspect, gaat het ook financieel goed met de club. Zo is de categorie-indeling door de licentiecommissie van de KNVB al tijden stabiel. Voorafgaand aan deze publicatie kan ik op dit moment al enige informatie geven inzake de financiële situatie van de club. Uit dit verslag blijkt een positief nettoresultaat van €280.000. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen, rentelasten en resultaat uit vergoedingssommen bedraagt € 82.000 positief, een verbetering ten opzichte van 2015-2016 (€ 244.000 negatief) van maar liefst €326.000. Een mooie ontwikkeling welke PEC Zwolle structureel door wil zetten naar de toekomst om zo tot positieve resultaten te komen. Via deze link is het directieverslag alvast in te lezen, dit document is een onderdeel van het jaarverslag 2016-2017 dat binnenkort in totaliteit via deze website online verschijnt.

Afgelopen zomer heeft er een bestuurlijke analyse bij PEC Zwolle plaatsgevonden. Zoals eerder gememoreerd streven we ernaar om de positie van stabiele middenmoter in de Eredivisie, met af en toe een positieve uitschieter naar boven, definitief in te nemen. Een jaargang zoals de vorige is daarbij niet wenselijk, want (geflirt met) het degradatiespook heeft zeer grote gevolgen voor de complete ontwikkeling en organisatie van de club. Uit de analyse kwamen enkele concrete aandachtspunten naar voren waar hard aan gewerkt is. Daarbij valt te denken aan het meerjarenplan 2017-2022 dat de club concrete handvatten geeft om zichzelf verder door te ontwikkelen en het inmiddels succesvol opgestarte spelersinvesteringsfonds 2.0. Door de financiële middelen die via dit fonds vrijkwamen zijn enkele contracten opengebroken en hebben we ons kunnen versterken met kwalitatief goede voetballers. Daarmee heeft de club meer (transfer)waarde gecreëerd. Er is lering getrokken uit het vorige seizoen, het aantal huurlingen is nu bijvoorbeeld gereduceerd tot enkel Nicolás Freire. Ook is er een nieuwe trainer voor de groep gezet die goed aansluit bij de clubcultuur en de kwaliteiten van de overige leden van de technische staf. Het zogenoemde ‘Team Van ’t Schip’ en de eerste selectie laten zien dat de nieuwe wind die door het MAC3PARK stadion waait, een goede is!  


Met sportieve groet,

Adriaan Visser
Voorzitter PEC Zwolle