sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft met enige regelmaat een column voor de achterban van de club. Hieronder lees je onder andere zijn bevindingen over de sportieve situatie van de club, de aanstaande thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord en de invulling van de technische organisatie 2017-2018.  

Sportief
Donderdag staat er voor de club een uitermate belangrijke wedstrijd op het programma. In Kerkrade nemen onze Blauwvingers het op tegen Roda JC Kerkrade. Een driepunter zorgt ervoor dat wij aansluiting houden met de ploegen die strijden om de play-offs voor Europees voetbal en ons niet meer hoeven bezig te houden met eventuele play-offs om promotie/degradatie. Een dikke pluim trouwens voor de ruim 115 supporters die onze club in Limburg ondersteunen! Klasse dat jullie ondanks de afstand en het met werk of studie lastig te rijmen tijdstip van 18.30 uur de moeite nemen PEC Zwolle aan te moedigen. Leuk om te vermelden is dat naast de 115 fans in het uitvak, ook de kantoororganisatie van de club in Kerkrade aanwezig is. Een bus vol medewerkers van de club reist namelijk af om een gezellige avond met elkaar te hebben en onze spelers naar de overwinning te supporten.

Thuiswedstrijd versus Feyenoord
Na het duel tegen Roda JC Kerkrade spelen we zondag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Ons MAC3PARK stadion is al wekenlang uitverkocht voor deze ontmoeting met de huidige koploper. Gezien de grote belangen van deze wedstrijd, wil ik graag enkele zaken met jullie delen betreffende de kaartverkoop en gang van zaken zondag. Het is logisch, maar ik wil dit toch nog even een keer gezegd hebben. Het is absoluut niet toegestaan om een seizoenkaart, clubcard of losse kaart door te verkopen via welke weg dan ook. Degene die met zijn naam op de kaart staat is en blijft verantwoordelijk voor de toegangskaart. Bij alle ingangen van het stadion, vinden zondag specifieke controles plaats en wordt er daarnaast ook gelet op het dragen en doen van Feyenoord-uitingen op onze publieke tribunes. Dit is namelijk niet toegestaan. Daarnaast is het op verzoek van de politie of beveiligingsorganisatie tonen van een geldige legitimatie in en rondom het stadion verplicht en zijn de KNVB-standaardvoorwaarden ook van toepassing op deze wedstrijd.
Ook over de bezetting van de zakelijke hoofdtribune wil ik van tevoren even wat kwijt. Er zullen zakelijke relaties van onze sponsoren en partners uit de omgeving van Rotterdam aanwezig zijn. Dat is nu eenmaal niet te voorkomen, net zoals wij gelukkig veel Zwolse sponsoren tegenkomen bij onze uitwedstrijden.  Wij gaan er als club vanuit dat het een respectvolle en mooie voetbalmiddag gaat worden zondag, waarin onze mannen zullen strijden om de drie punten in Overijssel te houden. 

Technische organisatie 2017-2018
Afgelopen maandag vond de perspresentatie van onze nieuwe trainer John van ’t Schip plaats. John neemt komende zomer het stokje van Ron Jans over als eindverantwoordelijke van onze eerste selectie. De media was in grote getalen aanwezig, om verslag te doen van deze presentatie. Zoals begin van de week dus overal te zien en te horen was, zijn wij als club zeer content met het aantrekken van John. Hij past het beste in het profiel dat we samen met onder meer technisch directeur Gerard Nijkamp hebben samengesteld. Wij zien dan ook erg uit naar een prettige samenwerking waarin we er gezamenlijk zorg voor dragen dat de groei van onze mooie club gecontinueerd wordt.

Daarbij gaat de focus nu wel eerst op de laatste serie aan wedstrijden dit seizoen, want daar zijn nog mooie resultaten te boeken! Eventuele plaatsing voor de play-offs zou een grandioze prestatie zijn, terwijl los daarvan ook de positie op de ranglijst nog van groot belang is met het oog op de televisie-inkomsten die de club ontvangt. Het beloven dus nog spannende weken te worden.

Graag tot ziens in Kerkrade of wellicht zondag bij ons thuisduel tegen Feyenoord.

Met sportieve groet,

Adriaan Visser
Voorzitter PEC Zwolle