sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Door de ogen van de veurzitter

Voorzitter Adriaan Visser schrijft met enige regelmaat een column voor de achterban van de club. Hieronder lees je onder andere zijn bevindingen over de sportieve situatie van de club en de invullen van de technische organisatie 2017-2018.

Sportief
Afgelopen zondag keerde ik met een behoorlijke kater terug uit Tilburg. In Brabant speelde we een wedstrijd met twee gezichten. Bij rust had het al 3-0 voor de thuisploeg kunnen staan, terwijl wij zelf in het tweede bedrijf genoeg kansen bij elkaar speelde om de drie punten alsnog mee naar Zwolle te nemen. Feit is wel, door deze nederlaag dienen we achterom te kijken. De onveilige zestiende plaats is slechts vier punten van ons vandaan. De komende drie wedstrijden zijn daarbij cruciaal, want we spelen tegen ploegen die onder ons staan. Ik verwacht dan ook een gretig PEC Zwolle, spelers die het gras opeten in de jacht op resultaat. Ook verwacht ik fanatieke support van onze achterban. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er resultaten worden geboekt en de club zo snel mogelijk de onderste regionen definitief achter zich laat. Juist nu hebben de spelers onvoorwaardelijke steun nodig. Juich onze mannen naar voren! Te beginnen aankomende zondag in Deventer, waar de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles op het programma staat. Begin deze week peilde ik nog even de derbykoorts bij onze spelers en ik kan verzekeren, de mannen gaan hun huid zo duur als mogelijk verkopen. Want als voorzitter van onze mooie club kan ik het niet vaak genoeg zeggen; het continueren van het eredivisieschap is de allerhoogste prioriteit die voor ons geldt.

Technische organisatie PEC Zwolle 2017-2018
Technisch directeur Gerard Nijkamp en ik zijn ondertussen bezig met de invulling en doorontwikkeling van de technische organisatie van PEC Zwolle. Overigens geldt daarbij, zoals hierboven geschetst, dat ook hier het eredivisieschap een keiharde voorwaarde is om tot onderstaande constructie te komen. Er wordt in die hoedanigheid een technische analyse gemaakt van de huidige situatie, wat gaat goed en wat zijn de verbeterpunten. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor Dwight Lodeweges, sinds medio januari 2015 actief als high performance coach van onze club. Door zijn aanstelling is gebleken dat het intensief werken met high-potential voetballers van groot belang is, om de doorstroming van eigen opgeleide talenten te bevorderen. Hierbij is tevens geconstateerd dat de verbinding tussen voetbalacademie, beloften en hoofdselectie voor verbetering vatbaar is. Mede daarom is de positionering van de high performance coach van essentieel belang om de technische organisatie van PEC Zwolle verder door te ontwikkelen. Dwight zal dan ook vanaf de start van het nieuwe seizoen aansluiten bij de hoofdselectie, om daar naast high performance coach ook de rol van één van de assistent-trainers voor zijn rekening te nemen. Naast Dwight willen wij een hoofdtrainer positioneren die past in het door ons opgestelde profiel. Een hoofdtrainer die enthousiast en hongerig is, resultaatgericht wenst te spelen op basis van herkenbaar aanvallend voetbal. Ook achten wij het van belang dat de nieuwe oefenmeester over de juiste communicatieve vaardigheden beschikt om de club zodoende goed te kunnen vertegenwoordigen en dat hij een harde werker is met een no-nonsens mentaliteit. Op dit moment heeft het geen nut om op namen in te gaan die circuleren, maar de gesprekken met de eerste kandidaten zijn inmiddels gestart. Zodra hier meer over te melden valt, is dat uiteraard te lezen op deze website. Wat overigens ook van groot belang is voor onze technische organisatie is de kwaliteit van de voetbalacademie. Deze is door de KNVB getoetst en op basis van kwaliteitseisen wederom gekwalificeerd met de status van Nationale Voetbalacademie. Daar zijn wij als club maar wat blij mee!Jeugdige support
Een andere mooie jeugdontwikkeling die ik het melden waard vind, is het volgende. Afgelopen week bereikte mij berichten dat Thom van Oenen uit Dalfsen zijn kamer op prachtige wijze heeft aangekleed in PEC Zwolle-stijl. Met graffiti, aangebracht door Gilbert Helder van Graffiti for You, zijn de muren voorzien van clubkleuren, logo’s en zelfs de gewonnen beker is er terug te vinden. Een prachtig cadeau voor de elfde verjaardag van Thom! Wat ik hier zo mooi aan vind, is dat wij als club een steeds prominentere rol spelen bij de jeugd. Niet alleen in Zwolle, maar ook zeker in de regio om de stad heen. Als ik zie hoeveel jonge kinderen de weg naar ons MAC3PARK stadion weten te vinden, maakt mij dat oprecht trots. De jeugd, dat is onze toekomst. Via deze weg wil ik ouders dan ook oproepen, neem de kinderen een keer mee naar een wedstrijd van de club. Laat ze kennismaken met ons mooie voetbalspel, dat is namelijk één van de belangrijkste levensaders van de club.

Met sportieve groet,

Adriaan Visser
Voorzitter PEC Zwolle