sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Dirk Marcellis: nuchtere verdediger voelt zich thuis in Zwolle

Na een periode bij PSV en AZ gevolgd door blessureleed en een sportieve domper met NAC Breda, is Dirk Marcellis inmiddels al ruim twee jaar bij PEC Zwolle in dienst. De verdediger verlengde eerder dit jaar zijn contract tot medio 2020. Een mooie beloning voor zijn inzet en harde werk voor de club .

Na het vertrek van Ouasim Bouy vormt Marcellis dit jaar het centrum van een vrij nieuwe verdediging. Alleen Marcellis en Bram van Polen zijn overgebleven van de defensie van afgelopen seizoen, maar met wie de Limburger het centrum vormt is voor hem geen probleem. Of Marcellis nou met de jonge Philippe Sandler of met de Argentijn Nicolás Freire in het centrum speelt, met beide spelers vormt de verdediger een mooi duo. Tevens kan hij het tweetal verder helpen in hun ontwikkeling. Zo kan hij nieuwkomer Freire helpen zich te ontwikkelen in het Nederlandse voetbal. ,,Hoe mijn Spaans is? Nou, niet heel goed, maar de belangrijkste voetbaltermen weet ik nog wel van mijn tijd bij PSV. Daar speelden zoveel Zuid-Amerikanen dat Spaans zo’n beetje de voertaal was. Philippe is één van de jongere jongens uit de groep. Ik probeer hem te helpen in het centrum. Dat pakt hij erg goed op.”

Marcellis wil jonge spelers niet zo zeer iets meegeven om zich beter te ontwikkelen. Beter worden en een mooie carrière maken moeten de jongens zelf doen. ,,Een goede carrière krijg je door te investeren in jezelf. Iedere dag keihard werken, iedere training, ieder partij, maar ook buiten het veld.” Dat de 29-jarige verdediger veel in zichzelf investeert mag wel duidelijk zijn. Ook buiten de lijnen wil Marcellis zich continu blijven ontwikkelen. Want buiten het feit dat Marcellis druk is met het vaderschap, is de speler bezig met de studie ondernemerschap en management. Daar is Marcellis mee begonnen tijdens zijn blessureperiode in Alkmaar. Het getuigt van professionaliteit en toekomstvisie. ,,Je voetbalcarrière is er niet voor altijd, dat stopt een keer. Tijdens mijn blessure was dit wel mijn wake-up call, dat ik ook aan het leven ná mijn tijd als voetballer moet denken. Het is goed te combineren, al vergt het wel veel discipline en planning. Dus ik moet soms zeggen: ik ga een avondje studeren. Dat hoort er ook bij als je wat wilt bereiken.”

Dat er een leven is buiten de lijnen merkt Marcellis bij PEC Zwolle erg goed. ,,Toen ik hier in Zwolle aankwam merkte ik al gauw hoe laagdrempelig het hier is. Iedereen kent elkaar en we doen alles samen. Niet alleen wij als spelers op het veld. De fijne sfeer bij de club zorgt ervoor dat de spelers nét dat ene stapje extra willen zetten. Ik voel me hier enorm op mijn gemak. We lunchen samen met de selectie, technische staf en het kantoorpersoneel. Dat maakt de sfeer hier zo relaxed. Hier wordt na de lunch lekker een potje gekaart en is het kantoorpersoneel bezig met een wedstrijdje tafelvoetbal.” Soms lopen de gemoederen tijdens het kaarten echter hoog op. ,,We blijven voetballers en willen toch wel erg graag winnen. PEC Zwolle is de club waar alles lekker normaal is, waar niemand gek doet.” Het past precies bij Marcellis als persoon: interlands op zijn naam, Champions League gespeeld en heel wat jaren Eredivisie. Toch zal de routinier nooit naast zijn schoenen gaan lopen. Of hij ooit nog ergens anders gaat voetballen? ,,Ik woon hier met veel plezier en heb het enorm naar mijn zin bij PEC Zwolle. Ik ga voor zekerheid en wat je hebt moet je koesteren."

Meer interviews in het PEC Zwolle Clubmagazine
Benieuwd naar de verhalen van onder anderen trainer/coach John van 't Schip, verdediger Nicolás Freire of verzorger Erwin Vloedgraven?
In de PEC Zwolle Fanshop is het Clubmagazine gratis af te halen. De fanshop is gevestigd in het stadion en bevindt zich links van de hoofdingang. 
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur.  Bij thuiswedstrijden is de Fanshop vanaf twee uur voorafgaand aan de wedstrijd en tot een half uur na de wedstrijd geopend.