Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Buiten de stadspoorten

Hoe vergaat het de Zwollenaren van weleer? Deze vraag wordt wekelijks beantwoord in het item ‘Buiten de stadspoorten'. Deze week kijken we naar twee spelers van PEC Zwolle die op dit moment actief zijn bij SC Genemuiden en VV Staphorst, namelijk Martijn Jansen (foto rechts onderaan) en René Oosterhof die aankomend weekend de KNVB bekerfinale district Noord tegen elkaar spelen.

SC Genemuiden kent een goede generale in tegenstelling tot VV Staphorst
SC Genemuiden speelde afgelopen weekend haar laatste competitieduel tegen SDC Putten, dat met een ruime overwinning werd afgesloten. In een duel dat er eigenlijk niet meer toe deed probeerden beide teams het beste er van te maken. Uiteindelijk trok de ploeg uit Genemuiden aan het langste eind. Jansen, die in de tweede helft inviel, sloot zijn laatste wedstrijd in competitieverband in stijl af bij Genemuiden. Hij heeft namelijk besloten om na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. In de 89 e minuut schoot de middenvelder zijn ploeg naar een 2-4 voorsprong, waardoor de drie punten mee de bus ingingen. Zoals eerder benoemd wacht voor Jansen dit weekend nog een mooi voetbalaffiche tegen VV Staphorst.

VV Staphorst, ook uitkomend in de hoofdklasse B speelde afgelopen weekend, net zoals Genemuiden, haar laatste competitieduel. In een duel om des keizers baard ging DOVO met drie punten de bus in terug naar Veenendaal. Met Oosterhof in de basis kende VV Staphorst een moeizame eerste helft waarin het terecht op een 0-2 achterstand kwam. Na de pauze stond er een beter Staphorst op het veld dat meer energie in de wedstrijd legde. Wat volgde was een open en aantrekkelijke wedstrijd. Al snel volgde een aansluitingstreffer, maar het was DOVO die via een eigen doelpunt door een verdediger van VV Staphorst op een 1-3 voorsprong kwam. Via aanvaller Brakke kwam VV Staphorst nog terug, maar het slotoffensief kwam te laat, waardoor DOVO met een goed gevoel de nacompetitie ingaat.   

Martijn Jansen en René Oosterhof
Jansen begon met voetballen bij SC Genemuiden. Hij doorliep vele jeugdteams om vervolgens bij de C1 te eindigen. De talentvolle middenvelder kende interesse van verschillende BVO’s, maar uiteindelijk wist FC Zwolle hem in te lijven. Hij begon bij de B jeugd om vervolgens de stap te maken naar eerste selectie. In het duel tegen VVV-Venlo in de Jupiler League maakte Jansen zijn debuut. De middenvelder zou in totaal vier wedstrijden spelen voor FC Zwolle om daarna terug te keren bij SC Genemuiden. Jansen kende vele successen en mooie momenten tijdens zijn periode in Genemuiden. Aankomende zaterdag staat de laatste finale voor Jansen op het programma. Tegen het Staphorst van oud FC Zwolle keeper Oosterhof wordt de finale van de KNVB Beker district Noord gespeeld in Genemuiden.    

Oosterhof doorliep de hele jeugdopleiding van FC Zwolle en maakte zijn debuut in een bijzondere wedstrijd. Op 14 maart 2010 speelden de Zwollenaren de beladen derby tegen Go Ahead Eagles in Deventer. De toenmalige 19-jarige goalie was door de schorsing van eerste doelman Diederik Boer en de blessure van reservedoelman Dolf Kerklaan de logische optie om het doel te verdedigen. Ondanks het verlies tegen de Deventenaren, maakte Oosterhof een goede indruk. Na zijn periode bij FC Zwolle tekende de keeper een driejarig contract bij sc Heerenveen. Bij de Friezen hoopte Oosterhof vooral op speelminuten in de beloftenploeg. Niet veel later tekende de keeper een tweejarig contract bij AGOVV. Ook daar kwam hij weinig aan spelen toe, waardoor een terugkeer naar de amateurs volgde. De keeper is momenteel vaste waarde bij VV Staphorst en speelt dit weekend dus de bekerfinale tegen Genemuiden, waar dus een blauw-wit tintje aanzit.

Martijn Jansen
Periode in Zwolle: 2001-2004
Wedstrijden: 4
 
René Oosterhof
Periode in Zwolle: 2009-2010
Wedstrijden: 2