Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Buiten de stadspoorten

Hoe vergaat het de Zwollenaren van weleer? Deze vraag wordt wekelijks beantwoord in het item ‘Buiten de stadspoorten’. Hier worden voormalig voetballers van de club in de schijnwerpers gezet. Deze week kijken we twee oud-spelers van PEC Zwolle die op dit moment bij SC Telstar actief zijn, namelijk Boy de Jong en Denis Mahmudov

SC Telstar houdt punt over aan duel tegen MVV
Met De Jong en Mahmudov in de basis trapte SC Telstar afgelopen vrijdag in het Rabobank IJmond stadion af tegen hoogvlieger MVV. In de eerste helft was er voor beide doelen niet veel dreiging. De ploeg van trainer/coach Michel Vonk had hierin veelal de bal en controleerde hierdoor de wedstrijd. In de beginfase resulteerde dit in een aantal kansen voor SC Telstar. Na een aantal mooie combinaties belandde de bal bij Mahmudov, die de bal op zijn beurt speelde naar Fabian Serrarens. Hij zag zijn inzet echter gestopt worden door de keeper.

Vlak na rust kwamen de bezoekers uit Maastricht dankzij een schot vanaf de rand van het strafschopgebied op een 0-1 voorsprong. De ploeg uit Velsen-Zuid moest dus zien te scoren wanneer het nog ten minste één punt aan het duel wilde overhouden. Dit gebeurde pas laat in de wedstrijd. In de allerlaatste minuut wist Jordy Tutuarima het doel vanuit een hoekschop te vinden. Hierdoor staan de twee oud-Zwollenaren met hun ploeg na 31 wedstrijden, waaruit 34 punten werden gehaald, op de vijftiende plaats in de Jupiler League.

Boy de Jong
De 22-jarige doelman kwam tot 2013 uit in de jeugdopleiding van Feyenoord. Hierna verruilde hij de Rotterdamse club voor Excelsior Rotterdam en later voor PEC Zwolle, waar hij op 19 december 2015 tegen PSV zijn debuut maakte in de Eredivisie. Ook verdedigde hij in de play-offs voor Europees voetbal het Zwolse doel tegen FC Utrecht. Afgelopen zomer maakte de doelverdediger transfervrij de overstap naar SC Telstar, waar hij dit seizoen al dertien keer onder de lat stond.

Periode in Zwolle: 2014-2016
2 wedstrijden, 0 doelpunten

Denis Mahmudov
De andere ex-Zwollenaar is Mahmudov. De Macedoniër kwam in de winterstop van voetbalseizoen 2013-2014 over van amateurclub Excelsior ’31, waar hij in de eerste seizoenshelft negentien keer voor wist te scoren. Nadat hij dit seizoen had afgemaakt in Zwolle vertrok Mahmudov naar Sparta Rotterdam. Na ook nog avonturen in Bulgarije en Armenië te zijn aangegaan, werd hij, in 2016 door SC Telstar terug naar Nederland gehaald. Hier wist de aanvaller in de laatste 26 wedstrijden zes keer te scoren.

Periode in Zwolle: 2013-2014
8 wedstrijden, 3 doelpunten