sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Buiten de stadspoorten

Hoe vergaat het de Zwollenaren van weleer? Deze vraag wordt wekelijks beantwoord in het item ‘Buiten de stadspoorten.’ Hier worden voormalig voetballers van de club in de schijnwerpers gezet. Deze week kijken we naar een aantal oud-spelers van PEC Zwolle die op dit moment in België actief zijn. Zo speelt Lars Veldwijk bij KV Kortrijk, Danny Wintjens bij Bocholter VV en is Danny Schreurs te vinden bij Koninklijke Sporting Hasselt.

Moeskroen klopt Kortrijk en speelt ook volgend seizoen op het hoogste niveau van België.
Afgelopen zondag stond er een belangrijke wedstrijd voor het Belgische Royal Excel Moeskroen op het programma. Het team van trainer/coach Mircea Rednic kon namelijk in het Guldenporenstadion lijfsbehoud in de Jupiler Pro League veiligstellen. Om 14.30 uur trapte het
af tegen KV Kortrijk, waar ex-Blauwvinger Veldwijk momenteel onder contract staat. In de 66e minuut kwam de spits bij een 0-2 achterstand in het veld en kreeg Veldwijk nog een klein half uur om de wedstrijd te doen kantelen. Hij wist het doel echter niet te vinden, waardoor de nederlaag een feit werd.

De inmiddels 25-jarige aanvaller begon als pupil bij Legmeervogels. Daarna volgden SV Argon, FC Volendam, FC Utrecht, FC Dordrecht, SBV Excelsior en het Engelse Nottingham Forest FC, waar PEC Zwolle de aanvaller tijdens het seizoen 2015-2016 van huurde. Na een succesvolle jaargang in Overijssel, waarin hij clubtopscorer werd, verruilde de fysiek sterke speler Forest voor KV Kortrijk. In totaal speelde hij inmiddels elf wedstrijden, waarin hij eenmaal het net wist te vinden.  

Danny Wintjens en Danny Schreurs.
In Belgie zijn naast Veldwijk ook nog andere ex-Blauwvingers actief. Zo spelen Danny Wintjens en Danny Schreurs, weliswaar niet op het hoogste niveau, bij de zuiderburen. Wintjens speelde in zijn carrière onder andere bij FC Twente en sc Heerenveen voordat hij in seizoen 2012-2013 onder contract kwam bij de Zwollenaren. Op dit moment verdedigt Wintjens het doel van Bocholter VV en staat met 34 punten op de vierde plaats in de Derde Klasse.

Danny Schreurs heeft de club uit Bocholter afgelopen zomer verruild voor Koninklijke Sporting Hasselt dat in de Eerste Klasse amateurs op de elfde plaats te vinden is. Van 2009 tot 2011 was de aanvaller voetballer van PEC Zwolle, waar hij in 71 wedstrijden 26 keer wist te scoren. Na zijn tijd in Overijssel is hij via onder andere Willem II, MVV Maastricht en een IJslands avontuur bij de Belgische voetbalploeg terechtgekomen.

Lars Veldwijk:  
Periode in Zwolle: 2015-2016  
36 wedstrijden, 14 doelpunten 

Danny Wintjens:
Periode in Zwolle: 2012-2013
6 wedstrijden, 0 doelpunten 

Danny Schreurs:
Periode in Zwolle: 2012-2013
71 wedstrijden, 26 doelpunten