Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Buiten de stadspoorten: Roelofsen en Van der Wal

Hoe vergaat het de Zwollenaren van weleer? Deze vraag wordt wekelijks beantwoord in het item ‘Buiten de stadspoorten'. Deze week kijken we naar twee oud-verdedigers van PEC Zwolle die op dit moment actief zijn bij Sparta Nijkerk, namelijk Dennis van der Wal en Marco Roelofsen.

Sparta Nijkerk boekt knappe overwinning op Staphorst
Afgelopen zaterdag nam Sparta Nijkerk het in eigen huis op tegen subtopper Staphorst, dat op dat moment derde op de ranglijst stond. Onder aangename weersomstandigheden werd er met ex-Zwollenaar Dennis van der Wal in het centrum van de verdediging afgetrapt in Nijkerk. De gastheren hadden in de eerste fase van de wedstrijd het meeste balbezit. Echter wisten zij nog niet het verschil te maken. Uiteindelijk werkte Ewald Koster de bal in eigen doel, waardoor de ploeg van trainer/coach Marco Roelofsen met een voorsprong de rust in ging.

Na de thee trokken de bezoekers de stand in de 63 e minuut gelijk. De spanning was hierdoor weer terug in de wedstrijd. Na meerdere kansen voor beide ploegen schoot Donny van der Wal in de 84 e minuut de 2-1 in de korte hoek. Er restte Staphorst nog zeven minuten om de stand wederom gelijk te trekken. Die gelijkmaker kwam echter niet. Sparta Nijkerk hield de 2-1 stand vast, waardoor het op de ranglijst van de negende naar de zevende plaats stijgt.

Dennis van der Wal en Marco Roelofsen
Van der Wal speelde vanaf het seizoen 2004-2005 tot en met het voetbaljaar 2009–2010 bij het toenmalige FC Zwolle. Hij speelde in totaal 132 wedstrijden voor de Zwollenaren en vond hierin driemaal het doel. Na zijn tijd in Zwolle kwam hij na een avontuur bij SC Cambuur en Flevo Boys bij Sparta Nijkerk terecht. Hier speelt hij onder trainer/coach Marco Roelofsen, die tevens een verleden als speler en trainer heeft bij de Blauwvingers. Van 1998 tot 2004 en in het seizoen 1990 - 1991 droeg Roelofsen de blauw/witte kleuren. Zijn loopbaan bracht hem langs clubs als FC Twente, N.E.C. en sc Heerenveen. Hij speelde meer dan 500 wedstrijden in het Nederlandse betaald voetbal in een periode van bijna twintig jaar. Ook is hij trainer geweest in de jeugd van de Zwolse club en was hij in 2009 zelfs voor een tijdje als interim-trainer van het eerste elftal aan de club verbonden. Vervolgens is hij trainer geweest bij Jong PSV, Jong sc Heerenveen, VVOG Harderwijk en Vitesse O19 om vervolgens naar zijn huidige club, Sparta Nijkerk te verkassen.

Dennis van der Wal :
Periode in Zwolle: 2004 – 2010

Marco Roelofsen:
Periodes in Zwolle: 1990 - 1991, 1996 – 2004