Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Boeiende avond voor samenwerkende amateurverenigingen

Woensdagavond vond in het MAC3PARK stadion een tweede thema-avond plaats speciaal voor betrokkenen van de 24 convenantverenigingen die PEC Zwolle rijk is. Zeker 150 belangstellenden hadden zich aangemeld voor deze avond waarin zij de nodige informatie vergaarden op het gebied van jeugdvoetbal en alles wat daarbij komt kijken.

Bert Ebbens (hoofd opleiding PEC Zwolle Voetbalacademie) opende de avond, waarna assistent-trainer Gert Peter de Gunst de aanwezigen aan de hand van wedstrijdbeelden van de selectie meenam naar de manier van voetballen dit seizoen. Treffende voorbeelden van wedstrijden, onder andere die van afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam, werden vertoond waarbij De Gunst uitleg gaf over de gedachte achter de spelopvatting. Ook was er alle ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Hierna gingen de trainers/begeleiders en andere belanghebbenden van de samenwerkende amateurverenigingen in groepen uiteen om in workshops aan de slag te gaan. Onderwerpen waren de invloed van teambegeleiding, talentontwikkeling middels beelden, fysieke ontwikkeling en voeding binnen een jeugdopleiding. Laatstgenoemde workshop werd gegeven door verzorger en voedingsdeskundige Jenny Venema, die een ijzersterke lezing gaf over de verschillende soorten voeding die (jonge) sporters tot zich nemen maar vaak helemaal niet gezond zijn. Ook liet Venema zien wat er zoal in voetbalkantines verkrijgbaar is aan lekkernijen en hoeveel suikerklontjes er in verschillende soorten snoep en sportdranken zitten. 

Na afloop van de avond waren de aanwezigen vol lof over de organisatie en de besproken onderwerpen. Het werd als waardevol ervaren met elkaar in gesprek te gaan over deze gespreksonderwerpen.