sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Afsluitende businessclubavond in teken Ron Jans

Maandagavond nam trainer/coach Ron Jans op de afsluitende businessclubavond afscheid van de sponsoren van PEC Zwolle. Op de hoofdtribune van het MAC3PARK stadion werden ruim 350 gasten vanaf 19.30 uur ontvangen voor een avond vol hoogtepunten en gezelligheid. Op het veld was een gigantische podium neergezet, waar Erwin Nyhoff optrad en de gasten meteen in de goede stemming werden gebracht.

Commercieel directeur Joost Broerse opende de avond met een warm woord van welkom. Er werd bekendgemaakt dat Consolid ook volgend seizoen bij PEC Zwolle betrokken blijft als rugsponsor op het tenue van de club. Na het verhaal van Broerse gaf Bert van Losser, die de avond aan elkaar sprak, aan dat het tijd was voor Ron Jans om het podium te betreden. Op groot scherm keek hij naar een filmpje waarin vader Dries een prachtig verhaal sprak richting zijn zoon. Vervolgens kwamen technisch directeur Gerard Nijkamp, aanvoerder Bram van Polen en assistent-trainer Gert Peter de Gunst het podium op voor een amusant tafelgesprek.

Jans prikkelde zijn spelers enkele jaren geleden in aanloop naar de KNVB bekerfinale tegen Ajax met filmpjes van dierbaren. Ditzelfde ontving hij deze avond van PEC Zwolle. In een video praatten oud-spelers zoals Trent Sainsbury, Tomas Necid en Warner Hahn, familie en vrienden mooie woorden over Ron. Daarna volgde nóg een verrassing. Een aantal oud-spelers zoals Mateusz Klich, Kamohelo Mokotjo, Diederik Boer, Thomas Lam, Maikel van der Werff, Denis Mahmudov en Wout Brama betraden het podium en bedankten de trainer persoonlijk.

Vervolgen nam de burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer de microfoon over. ,,We hebben enorme waardering voor de resultaten van de club de laatste jaren en de trainer die dit mogelijk heeft gemaakt. Ron is een perfecte ambassadeur voor Zwolle en vandaar wil ik hem graag benoemen tot erepenninghouder van de stad Zwolle.” Kort daarna volgde voorzitter Adriaan Visser, die Jans met een speech bedankte voor bewezen diensten en hem tevens benoemde tot erelid van de Blauwvingers. Een speciaal einde van een mooie avond.

Foto: Rick Westerink