Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Aan de slag met een gezonde leefstijl

Op zaterdag 31 maart won PEC Zwolle van Sparta Rotterdam. Voorafgaand aan de wedstrijd vond de bijeenkomst Gezonde Leefstijl plaats met ondernemers, bestuurders en diverse gezondheidsinitiatieven. Het evenement werd bezocht door bijna 100 bezoekers en was onderdeel van de Week van de Vitaliteit. 

In de Regio Zwolle speelt het thema vitaliteit een grote rol. Op het gebied van voedsel, zorg en sport zijn er veel relatief nog onbekende en kleinschalige initiatieven, die bijdragen aan een gezonde en vitale regio. Op de bijeenkomst konden de bezoekers kennismaken met een aantal van deze mooie initiatieven. Daarnaast vertelden sprekers over het belang van gezonde voeding en sport in relatie tot vitaliteit. Het event werd georganiseerd door het Health Innovation Park, Agri&Food Innovatiecluster en PEC Zwolle / Regio Zwolle United.

Dagvoorzitter Kim Peters (directeur Health Innovation Park) verwelkomde de gasten. Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) vertelde de bezoekers over de rol van topsport, breedtesport en talentontwikkeling voor een vitale Regio Zwolle. Fenna Eefting (bestuurder De Vogellanden) bracht de bezoekers actief in beweging door verschillende oefeningen en had een inspirerend betoog over de vernieuwende manier waarop een gezonde leefstijl een rol speelt in de revalidatiezorg van De Vogellanden. Geert Kuipers (projectleider Agri&Food Innovatiecluster) vertelde over de manier waarop gezonde en lokale voeding bijdraagt aan de gezondheid regionale inwoners en vitaliteit van onze regionale economie. Na hapjes en een buffet (met diverse lokale producten) werd als sportieve afsluiter de businessclub in het MAC3PARK stadion en de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Sparta Rotterdam bezocht.

Week van de Vitaliteit
De bijeenkomst was onderdeel van de Week van de Vitaliteit. De week stimuleert een vitale Regio Zwolle met diverse activiteiten voor jong en oud. Met als doel om bewegen, gezonde voeding en gezond leven aan te moedigen, maar ook om verbinding tussen mensen te stimuleren. Ook werd de Regio Zwolle gepromoot met een aangepast wedstrijdshirt, met de Regio Zwolle-slogan ‘voor groei’. De slogan was ook een verwijzing naar de Week van de Vitaliteit: om groei te realiseren zijn vitale inwoners het belangrijkste kapitaal.

Bekijk hier de campagnesite van de Week van de Vitaliteit.