Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Ondernemerskringen bijgepraat over regionale initiatieven

Zaterdagavond bezochten 45 bestuursleden van ondernemerskringen uit Regio Zwolle de wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen. De kringen werden bijgepraat door Metropool Zwolle, VNO NCW Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle, Trade Office, Kennispoort en Regio Zwolle United over de laatste regionale initiatieven. De bijeenkomst werd georganiseerd door Kennispoort, in samenwerking met PEC Zwolle / Regio Zwolle United.

Welkom
Marius Woldberg (directeur Kennispoort) verwelkomde als dagvoorzitter de gasten en benoemde de speerpunten van Kennispoort voor het jaar 2017. Belangrijke thema’s zijn innovatieve maakindustrie, e-commerce, internationalisering en verdere verdieping van de samenwerking met regionale ondernemerskringen. Arjan Jansen (directeur Regio Zwolle United) heette de gasten welkom namens PEC Zwolle / Regio Zwolle United en vertelde over de sociaal-economische projecten rondom PEC Zwolle. Zo vond op hetzelfde moment de energiebijeenkomst plaats, waarbij regionale verduurzaming ook voor ondernemerskringen een relevant thema is.

Regio Zwolle Congres en Internationale Hanzedagen
Pierre Satink (voorzitter van Metropool Zwolle) gaf een laatste update over het Regio Zwolle Congres dat plaatsvindt op 15 december 2016 in Theater De Spiegel. Het congres staat in het teken van branding: de Regio Zwolle is uitgegroeid tot een belangrijke economische pijler, maar hoe kan regionaal, nationaal en internationaal een sterke reputatie worden opgebouwd? De leden van de ondernemerskringen werden van harte uitgenodigd voor het congres.

Ook in Kampen vindt een groot evenement plaats: de Internationale Hanzedagen 2017. De ondernemerskringen werden door Wibo van Wier (programmamanager TradeOffice) en Hans Both (voorzitter IC Kampen) bijgepraat over het economische congres, dat onderdeel is van de Hanzedagen, en de kansen voor het regionale bedrijfsleven. De Hanzedagen is een bijeenkomst van Europese Hanzesteden: een internationaal netwerk van 183 Hanzesteden uit zestien landen. Jaarlijks organiseert een van de Hanzesteden de Hanzedagen, waarbij Kampen in 2017 organisator is. Een groots evenement waarbij veel bezoekers uit binnen- en buitenland worden verwachten.

VNO NCW Regio Zwolle en MKB Regio Zwolle
Richard Temmink (bestuurslid MKB Regio Zwolle) en Laurens de Lange (voorzitter VNO NCW Regio Zwolle) gaven vanuit de belangenorganisaties een presentatie over hun ambities met de ondernemerskringen. Ze deden de oproep om in het belang van de Regio Zwolle de handen ineen te blijven slaan. Bijvoorbeeld als het gaat om lobby, energie, logistiek en ondernemerschap. Recent zijn hierin een aantal successen geboekt, zoals de verbreding van de N50 bij Kampen, die een voorbeeld zijn voor samenwerking in de toekomst.

Nieuwe samenwerking
Als slotstuk van het inhoudelijke programma tekende Kennispoort een samenwerking met twee ondernemerskringen: Bedrijvenkring Elburg en Ondernemersvereniging Groendorpen ( lees meer). Het samenwerkingsverband van ondernemerskringen is hiermee aanzienlijk versterkt. Inmiddels zijn ondernemerskringen uit bijna 20 gemeenten aangesloten. De avond werd afgesloten met een netwerkbuffet, een bezoek aan de Businessclub en de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen.