sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Klankborden over lobby-ambities Regio Zwolle

Op 10 december speelde PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen Willem II. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een ontmoeting met een tiental organisaties die de ambitie hebben om de lobbyactiviteiten van de Regio Zwolle te versterken, bijvoorbeeld richting de politiek in Den Haag en Brussel.

De aanwezige partijen hadden een constructief gesprek over openliggende kansen voor de Regio Zwolle. Ze formuleerden hierbij de ambitie om (1) de gezamenlijkheid in lobbyactiviteiten te stimuleren, (2) op basis van de bestaande agenda’s te komen tot gezamenlijke ambities en doelen van de regionale lobby, (3) deze lobby te coördineren om de juiste mensen (vanuit onderwijs, overheid, bedrijfsleven) op het juiste moment en met de juiste boodschap in stelling te brengen en (4) daarmee verbinding te leggen met de Brusselse en Haagse agenda op korte en lange termijn.

Tijdens het overleg waren ook bestuurders vanuit de regio Drechtsteden aanwezig om te vertellen over hun ervaringen op het terrein van lobby. De extra aandacht hiervoor in de afgelopen jaren leidde tot de ontwikkeling van de positionering van Drechtsteden als een maritieme topregio. Dit hielp de Regio Zwolle een spiegel voor te houden. Na de beschouwing vanuit Drechtsteden werd door de aanwezige partijen afgesproken om een aantal hoofdspeerpunten te benoemen en een (soort van) klankbordgroep op te richten van waaruit afstemming plaatsvindt van de activiteiten.