sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Innovatie verbindt regio’s Twente en Zwolle

Op 17 april speelde PEC Zwolle de uitwedstrijd tegen FC Twente. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een netwerkbijeenkomst om de innovatieve regio’s , Regio Twente en Regio Zwolle, te verbinden. De bijeenkomst werd bezocht door circa 45 bedrijven en kennisinstellingen uit de Regio Zwolle, met een achtergrond in de techniek. Zij konden netwerken met circa 45 deelnemers uit de Regio Twente.

De aanwezigheid van een technische universiteit in de provincie Overijssel biedt volop kansen voor het bedrijfsleven. Frank Kresin (Universiteit Twente) inspireerde de bezoekers met de laatste innovaties die op de universiteit zijn ontwikkeld. Aansluitend vond een tafelgesprek plaats over de verbinding tussen Regio Zwolle en Regio Twente in het kader van innovatie. Leontien Kalverda (Universiteit Twente) vertelde dat de universiteit voortdurend bedrijven zoekt voor het toepassen van innovaties en dat de Regio Zwolle daar met haar maakindustrie kansen voor biedt. Ook werd als kans benoemd om studenten te stimuleren om stageplaatsen in hun eigen provincie te zoeken in plaats van in de Randstad.

Netty Wakker (Kennispoort Regio Zwolle), Evelien Bras (Novel-T) en Eddy van Hijum (provincie Overijssel) gingen verder in op de samenwerking tussen Regio Twente en Regio Zwolle. Waar de Universiteit Twente fundamenteel wetenschappelijk onderzoek doet en innovaties ontwikkeld, is de Regio Zwolle met haar (familie)bedrijven en hbo- en mbo-instellingen sterk in het toepassen van deze innovaties. De gespreksdeelnemers  haalden ook het recente onderzoek ' Kracht van Oost ' aan, waarin nadrukkelijk wordt aangegeven dat de regio’s elkaar op hun expertise moeten benutten. Volgens de Kracht van Oost liggen hier kansen voor de sectoren High Tech Systemen & Materialen , agrifood, chemie, logistiek en life-science en health. Ook werd de gezamenlijke inzet voor de aanpak van de N35 (een belangrijke verbindingsweg tussen beide regio’s) als kans genoemd door een vertegenwoordiger vanuit het samenwerkingsverband Regio Twente .

Naar aanleiding van de bijeenkomst komen vanuit de Regio Zwolle vervolgafspraken met de Universiteit Twente en Novel-T. De bijeenkomst werd georganiseerd door Universiteit Twente, Novel-T en FC Twente in samenwerking met Kennispoort Regio Zwolle, TechniekPact Regio Zwolle en PEC Zwolle / Regio Zwolle United.