Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Alliantie versterkt banden Hattem en Zwolle

Zaterdag 20 mei sloot PEC Zwolle het seizoen af met een oefenwedstrijd in Hattem. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een uniek samenwerkingsverband gesloten. De PEC Zwolle voetbalacademie ondertekende een alliantie met beide verenigingen uit Hattem: vv Hattem en Hatto Heim. Ook bekrachtigden gemeente Hattem en stichting Regio Zwolle United een partnership.

Partnership VV Hattem, SV Hatto Heim en PEC Zwolle
VV Hattem, SV Hatto Heim en PEC Zwolle gaan met ingang van het seizoen 2017-2018 samenwerken. Het doel van deze samenwerking is om kennis met elkaar te delen, zodat de wederzijdse opleidingen worden versterkt. Kennisondersteuning voor jeugdtrainers en het technische kader van VV Hattem en SV Hatto Heim spelen hierbij een belangrijke rol. Dit gebeurt bijvoorbeeld door themabijeenkomsten. 

De voetbalacademie van PEC Zwolle werkt inmiddels samen met 24 regionale amateurverenigingen. PEC Zwolle werkte tot op heden met drie soorten overeenkomsten: goud, zilver en brons. De categorie is onder andere afhankelijk van het niveau waarop de jeugdteams spelen, het niveau waarop het eerste elftal speelt en het aantal spelers van de amateurvereniging die momenteel in de jeugd, de beloften of het eerste elftal van PEC Zwolle speelt. De samenwerking met vv Hattem en Hatto Heim is een nieuwe categorie: de alliantie, waarbij alle verenigingen uit één gemeente gezamenlijk aansluiten.

Partnership gemeente Hattem en Regio Zwolle United
Daarnaast sluiten gemeente Hattem en stichting Regio Zwolle United (de maatschappelijke tak van PEC Zwolle) een partnership. Regio Zwolle United zet de kracht van sport in als katalysator voor waardevolle sportieve, maatschappelijke en economische projecten. De stichting werkt hiervoor samen met een groot aantal gemeenten, waar de gemeente Hattem zich nu ook bij aansluit. 

Zij zetten zich samen in om de Regio Zwolle sociaal-economisch en sportief te versterken door samenwerking met onderwijsinstellingen, bedrijven en overheden (regiobinding). En tevens om de regionale aantrekkingskracht te vergroten op bedrijven, consumenten en talenten door de regio gericht onder de aandacht te brengen (regiobranding) en om specifieke doelgroepen te inspireren en activeren (activatiekracht). Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het project ‘arbeidsparticipatie’, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden geholpen om deze afstand te verkleinen. De participatieprojecten die regionaal succesvol lopen, kunnen lokaal in Hattem worden ingezet in samenwerking met de amateurverenigingen.