Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Wouter Marinus verrast de heer Benjamins

Via de Stichting Actief Samenleven ontving PEC Zwolle een wens van Riena Schonewille. Zij werkt in Woonzorgcentrum Beatrix in Hollandscheveld en verzorgt daar de heer Benjamins, een groot voetballiefhebber en supporter van PEC Zwolle. De alleenstaande heer Benjamins heeft de respectabele leeftijd van 81 jaar, maar volgt de voetballerij nog op de voet. De televisie staat volgens Schonewille de hele dag afgestemd op FOX Sports en ook de herhalingen van de verschillende wedstrijden worden met belangstelling gevolgd.

Aangezien de heer Benjamins fysiek niet meer in staat is om een wedstrijd te bezoeken, heeft de club hem een verrassingsbezoekje gebracht. Hij was er even een tijdje stil van toen Wouter Marinus opeens bij hem in de kamer stond met een gesigneerd shirt van PEC Zwolle. Het praten ging hem niet zo makkelijk af, maar zijn gezicht sprak daarbij boekdelen. Het cadeau en de aanwezigheid werd enorm gewaardeerd. Naast Wouter waren teammanager Isaak Teunis, Gea Luttels van PEC Zwolle United en Cor Velting van Stichting Actief Samenleven aanwezig.

Onder het genot van een kopje thee werd er natuurlijk over de voetballerij gepraat, al was het gesprek vanwege zijn doofheid voor de heer Benjamins soms lastig te volgen. Toch zag je hem wel enorm genieten. Op de vraag wat hij van PEC Zwolle vond, antwoorde hij in Drents dialect: “Nou, sie speult wel good. En Schipper, die nijie trainer, is ok nie verkeerd”.

Van Schonewille ontving de club afgelopen weekend de volgende reactie: ,,De heer Benjamins was enorm verrast en is heel erg blij met de cadeaus. Het PEC Zwolle-shirt hangt inmiddels te pronken in zijn kamer!"