Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Voetbalclinic in Vilsteren

Onder prachtige weersomstandigheden hebben leerlingen van de Sint Willibrordusschool in Vilsteren afgelopen dinsdag de bij een wedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen gewonnen prijs verzilverd. Het werd een hele leuke, sportieve les op het veld van V.V. Vilsteren.

Voor de laatste thuiswedstrijd van PEC Zwolle Vrouwen, op vrijdag 19 mei, was er voor basisscholen uit de regio Zwolle een spandoekenwedstrijd uitgeschreven. De 60 leerlingen, uit de groepen 3 tot en met 8, van de Sint Willibrordusschool uit Vilsteren blonken uit in creativiteit met hun teksten en tekeningen en wonnen hiermee een voetbalclinic van PEC Zwolle Vrouwen.

De clinic werd verzorgd door speelsters Esmee de Graaf, Judith Frijlink en Marlo Sweatman. Frijlink heeft haar actieve voetbalcarrière inmiddels beëindigd, maar wilde nog graag meewerken aan deze clinic. Voor Sweatman was het ook een leuke ervaring. Zij is een Amerikaanse speelster, die momenteel in Zweden speelt, en een oefenstage afwerkt bij PEC Zwolle Vrouwen. 

Aan de door de speelsters uitgezette oefenvormen werd fanatiek deelgenomen. Het merendeel van de kinderen, zowel jongens als meisjes, zijn lid zijn van de plaatselijke voetbalvereniging, dus een balletje trappen is ze niet vreemd. Nu is dat ook weer niet zo raar, omdat V.V. Vilsteren de enige sportvereniging in deze buurtschap is. Het voetbal leeft hier echt en dat was ook wel te zien aan de handtekeningensessie na afloop van de clinic. Van les geven na de clinic is waarschijnlijk niet zo veel meer terecht gekomen.