Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Mickey van der Hart geeft gastles

Afgelopen donderdag heeft Mickey van der Hart een drietal gastlessen verzorgd voor zogenaamde Entree-klassen op het StartCollege, onderdeel van de Landstede Groep. De jongeren die bij Entree onderwijs volgen zijn vluchtelingen en vroegtijdige schoolverlaters zonder startkwalificatie. Met het behalen van een mbo Entree-diploma krijgen ze de mogelijkheid door te stromen naar een vervolgopleiding en/of op zoek te gaan naar een baan.

De gastles van de doelman stond in het teken van het schoolproject Respect. De leerlingen mochten allerlei vragen op Mickey afvuren, waarbij ze als opdracht hadden meegekregen dat minstens twee vragen over respect moesten gaan. Een aantal leerlingen, met name uit de anderstaligen-klassen hadden zich goed voorbereid en stelden veel vragen over respect in relatie tot het voetbal. Zo vroegen ze bijvoorbeeld hoe voetballers omgaan met spreekkoren en met een opstootje op het veld. Van der Hart vertelde dat er best wel eens iets gebeurd tijdens de wedstrijd of op een training. ,,In het heetst van de strijd heb je wel eens woorden met iemand. Het belangrijkste is dat je het na afloop uitpraat en elkaar gewoon weer de hand schudt. En ook al ben je het misschien niet met elkaar eens, laat de ander altijd in zijn waarde.”

Daarnaast mochten ze natuurlijk ook vragen stellen over zijn leven als voetballer. Onder de leerlingen waren genoeg voetballiefhebbers, dus werd hem het hemd van het lijf gevraagd. Zo weten ze nu van Van der Hart dat Edwin van der Sar zijn grote idool was en dat dit nu David de Gea is. De sluitpost vond het erg leuk om een bijdrage te leveren aan de lessen over respect en gaf de leerlingen nog een goede tip mee. ,,Als je een droom of doel hebt, ga er dan voor. En geef nooit op, ook al zeggen anderen dat het je toch niet gaat lukken. Dan is het des te mooier als het toch lukt!"