sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Drotense buurtsportcoaches en jongerenwerkers bezoeken PEC Zwolle

Op 29 april 2018 speelde PEC Zwolle de thuiswedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd werd bezocht door 15 buurtsportcoaches, jongerenwerkers en beleidsmedewerkers (sport) uit de gemeente Dronten.

Voorafgaand aan de wedstrijd gingen de bezoekers in gesprek over de projecten van PEC Zwolle United als inspiratie voor participatie in de gemeente Dronten. Hoe draagt de voorbeeldfunctie van topsport bij aan sociale participatie, sportparticipatie en breedtesportstimulering? De bezoekers gaven aan dat een aantal strategieën uit de projecten van PEC Zwolle United concreet bruikbaar zijn voor in de gemeente Dronten. Hierbij valt te denken aan arbeidsparticipatie, talentontwikkeling, Walking Football voor ouderen en de PEC Zwolle Street League. Er werden visitekaartjes uitgewisseld om onderlinge aansluiting te vinden op de projecten.

Martijn Veldwijk (beleidsmedewerker sport van de gemeente Dronten) dankte alle buurtsportcoaches en jongerenwerkers hartelijk voor hun inzet voor sportparticipatie en sociale participatie in de gemeente Dronten. Aansluitend stond een lunch klaar en bezochten de deelnemers de businessclub in het MAC3PARK stadion.