sluit SLUIT
Nog 2 dagen om te verlengen! verleng jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

PEC Zwolle Vrouwen scoort zeven keer in Alkmaar

PEC Zwolle Vrouwen heeft na de nederlaag tegen FC Twente Vrouwen en het nipte gelijkspel bij ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond in Noord-Holland uitstekende zaken gedaan. In Alkmaar werd de plaatselijke VV met grote cijfers overklast: 1-7. Het duel, dat even op losse schroeven leek te staan door enorme regenval voor aanvang maar uiteindelijk op een meer dan prima veld kon worden afgewerkt, was een waar doelpuntenfestijn met Abby Holmes in de hoofdrol.

De bal rolde nog maar net op het Alkmaarse veld of het was al raak voor PEC Zwolle Vrouwen. Een voorzet van Esmee de Graaf zorgde voor zoveel paniek achterin, dat er een hoekschop moest worden prijsgegeven. Abby Holmes, één van de drie buitenlandse aanwisten, wist met een snoeiharde kopbal voor de 0-1 te zorgen. De thuisploeg liet zich niet van de wijs brengen en zocht geconcentreerd de aanval. Toch hoefde keepster Moon Pondes nauwelijks in actie te komen. Slechts eenmaal leek een Alkmaarse treffer in de maak, maar met een authentieke Engelse sliding voorkwam Holmes dat. Naar mate het duel vorderde probeerde VV Alkmaar de gelijkmaker te forceren. Simone Kets was de gevaarlijkste vrouw en wist via de linkerkant de nodige keren gevaarlijk door te komen. De 0-2 van Esmee de Graaf kwam dan ook op een zeer gewenst moment. De Graaf kreeg na gepruts op het middenveld vrij baan naar het doel van Paulina Quaye en rondde bekwaam af.

Vervolgens mocht PEC Zwolle Vrouwen niet klagen dat Kets het vizier niet op scherp had staan. Tweemaal trad Pondes goed op en eenmaal had zij de hulp van de paal nodig om het doel schoon te houden.
Wederom was het in de omschakeling Zwolle dat een tik uitdeelde. Een voorzet van De Graaf werd ongelukkig beroerd door Amber Wuring, die haar eigen keepster verschalkte: 0-3.

Na rust ging het nog harder. Via de Amerikaanse debutante Marlo Sweatman kwam PEC Zwolle Vrouwen op 0-4, waarna opnieuw Abby Holmes met het hoofd trefzeker was (0-5). De Zwolse TGV denderde maar door, want via De Graaf werd het zelfs 0-6. Werkelijk iedere bal eindigde tussen de palen. Hierna was het pas de beurt aan VV Alkmaar Vrouwen, dat via Katja Snoeijs de 1-6 op het scorebord bracht. Via Lauri Weijkamp werd de score een klein kwartier voor tijd verder opgevoerd. Haar treffer betekende de 1-7 eindstand.

VV Alkmaar Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen  
Toeschouwers:
114
Gele kaarten: J. Visser (VV Alkmaar Vrouwen)

Opstellingen:  
VV Alkmaar Vrouwen:  Quaye, Duppen, Wuring, Altelaar, Schulten, Van der Velden, A. Visser, Snoeijs, Kets, Knol en J. Visser.

PEC Zwolle Vrouwen:  Pondes, Smid, Van Daelen, McDonough, Holmes, Sweatman, Van Schoonhoven, Roof, Bennink, De Graaf en Weijkamp.

Scoreverloop:
1. Holmes 0-1
27. De Graaf 0-2
39. Wuring e.d. 0-3
53. Sweatman 0-4
59. Holmes 0-5
65. McDonough 0-6
68. Snoeijs 1-6
76. Weijkamp 1-7