sluit SLUIT
Jouw seizoenkaart 2018-2019 verleng/bestel jouw plec
Sluiten
PEC Zwolle
 
Terug

Voorbeschouwing IJsselderby

Komende zondag staat de tweede IJsselderby van dit seizoen op het programma. Om 14.30 uur trappen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle af. Plaats van handeling is stadion De Adelaarshorst in Deventer. De wedstrijd gaat tussen de nummer dertien en achttien van de ranglijst. In deze voorbeschouwing worden de meest recente duels en de vorm van beide elftallen uitgelicht.

Vorm
Na 26 speelronden bevindt promovendus Go Ahead Eagles zich met twintig punten uit 26 wedstrijden op de achttiende plaats in de Eredivisie. Het heeft een achterstand van twee punten op nummer zeventien: ADO Den Haag. PEC Zwolle wist uit 26 wedstrijden 27 punten te behalen waardoor de ploeg van trainer/coach Ron Jans te vinden is op de dertiende plaats. De achterstand op N.E.C. en FC Groningen bedraagt slechts één punt. De Blauwvingers kunnen zondag dus goede zaken doen. Afgelopen speelronde kende beide teams een slechte generale repetitie. De ploeg uit Deventer verloor in eigen huis met 1-3 van PSV terwijl de Zwollenaren met 2-0 verloren bij Willem II. Opmerkelijk is dat de ploeg uit Deventer, uit slechts één van de laatste zes thuisduels punten overhield. Dit was op 11 maart, toen er met 3-1 van ADO Den Haag werd gewonnen.  PEC Zwolle wist daarentegen uit de laatste zes uitwedstrijden drie keer met punten terug naar Zwolle te keren. Er werd gewonnen van ADO Den Haag en Sparta Rotterdam. Ook werd er één punt meegenomen uit Alkmaar na een treffen met AZ. Afgelopen zondag werd er echter in Tilburg met 2-0 verloren van Willem II.

Recente duels
De meest recente ontmoeting tussen de teams dateert van oktober vorig jaar. In een uitverkocht MAC3PARK stadion werd de ploeg uit Deventer met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. Na de snelle 1-0 van Queensy Menig zorgden Mustafa Saymak en Danny Holla na rust voor de twee andere Zwolse doelpunten. De IJsselderby is, op verschillende voetbalniveaus, in totaal 102 keer eerder gespeeld. Go Ahead Eagles trok 38 keer aan het langste eind en PEC Zwolle 46 keer. Het is echter alweer een paar jaar geleden dat de Zwollenaren een overwinning wisten te boeken in Deventer.  Dit was namelijk op 19 december 2012 in de KNVB Beker. Fred Benson schoot destijds in de 118e   minuut de winnende 2-3 in de touwen.  Een overzicht van de meest recente duels vind je hieronder. 

2016/2017 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles   3-1           Eredivisie
2014/2015 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles   0-1           Eredivisie
2014/2015 Go Ahead Eagles – PEC Zwolle   3-2           Eredivisie 
2013/2014
 PEC Zwolle – Go Ahead Eagles  2-0           Eredivisie 
2013/2014
Go Ahead Eagles – PEC Zwolle   4-1           Eredivisie 
2012/2013 
Go Ahead Eagles – PEC Zwolle  2-3 (n.v.) KNVB-Beker

Meer informatie
Alle beschikbare kaarten voor het uitvak bij de wedstrijd Go Ahead Eagles - PEC Zwolle zijn inmiddels verkocht. Dit houdt in dat de Blauwvingers tijdens de tweede IJsselderby van het seizoen door 400 supporters worden gesteund. Mensen die geen kaart hebben bemachtigd, kunnen de wedstrijd gratis kijken in het Supporterscafé aan de noordzijde van het stadion. Daar wordt de IJsselderby rechtstreeks op een groot scherm uitgezonden. Ook is het mogelijk om de wedstrijd via FOX Sports of Twitter te volgen; @peczwolle houdt je op de hoogte over alle ontwikkelingen. De wedstrijd staat aankomend weekend onder leiding van dhr. Makkelie. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks, Steegstra en Van de Graaf.