Sluiten
PEC Zwolle
 

De kracht van de regio Zwolle

De bereidheid van PEC Zwolle en haar partners om verdere winst te boeken is groot. Het samenwerkingsverband van negentien gemeenten rondom Zwolle, uit de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland en Drenthe is daarbij uniek en biedt kansen voor de toekomst.

Maar wat maakt de regio Zwolle uniek? Denk aan het prettige woonklimaat met prachtige natuurgebieden, de goed gewaardeerde toerismesector, het logistieke en havennetwerk, onze kunststofindustrie, de betrokkenheid van onze werknemers én de bereidheid om samen te werken. Maar de regio Zwolle heeft meer sterke eigenschappen. Het onderstaande filmpje geeft deze weer. De promotiefilm is op 13 september 2013 is aangeboden aan minister-president Mark Rutte.  

 

De film is ontwikkeld op initiatief van Regio Zwolle en de Zwolse Vastgoed Sociëteit, in samenwerking met IQ-Media, MarketingOost, Kennispoort Regio Zwolle, MKB Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle, de Stentor, Metropool Zwolle, Windesheim en PEC Zwolle. De animatiefilm gaat in op de identiteit van de regio: “Wat is dat toch, die Zwolse kracht die zorgt dat de regio leeft? Het zijn de mensen die het doen. De bevolking met die nuchtere en stevige handelsmentaliteit, die altijd de hand wil reiken naar iedereen.” Deze mentaliteit zit volgens de makers diepgeworteld:  “Dat stamt nog uit de tijd van de Hanze en daarna. Waarin we veel hebben bijgedragen aan het structureren van de maatschappij en het welvarend maken van de Nederlandse economie.” Dit laatste is een verwijzing naar de geboren Zwollenaar Johan Rudolph Thorbecke, die in 1848 de grondlegger was van de Nederlandse Grondwet