Jong PEC Zwolle Vrouwen bekert door na klinkende overwinning

Zaterdagavond stond in het MAC3PARK stadion de bekerwedstrijd tussen Jong PEC Zwolle Vrouwen en de vrouwenselectie van Klarenbeek SC op het programma. Waar de Zwolse beloften uitkomen in de Hoofdklasse Zaterdag, komen de bezoekers uit in de Eerste Klasse A. Het team dat deze wedstrijd wint plaatst zich voor de achtste finales van de KNVB Beker. Dit is ook de ronde waar de elftallen uit de Eredivisie Vrouwen bij instromen. Om 17.30 uur werd er afgetrapt voor het begin van het duel.

Het is Jong PEC Zwolle Vrouwen dat vanaf het begin af aan de bovenliggende partij is. Het elftal van trainer/coach Sebastiaan Borgardijn speelt vol energie en komt al vroeg op een 1-0 voorsprong. Het is Marion Kappert die de bal vanaf de rechterflank voorgeeft op Francis Vliek, die het leer in het doel volleert. Na nog een mogelijkheid voor F. Vliek, krijgt Klarenbeek SC Vrouwen in de tiende minuut een goede kans. Cynthia Beekhuis kan alleen op het doel van Tirsa Postma afgaan, maar de doelvrouw is alert en tikt de bal voor haar voeten weg. In de tegenaanval is het Jong PEC Zwolle Vrouwen dat erg effectief met haar kansen omgaat. F. Vliek loopt richting het doel en trapt de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen: 2-0. De Blauwvingers blijven in het eerste bedrijf de betere formatie en krijgen via onder meer Denise Gerrits, Maud Asbroek en F. Vliek mogelijkheden om de score verder te vergroten, maar dit blijkt niet het geval. Zo gaan beide teams met een 2-0 tussenstand de rust in.

Het zijn de Zwollenaren die goed uit de rust komen. Zo komt de thuisploeg al in de 50 e minuut op een 3-0 voorsprong door een treffer van Leonie Vliek, tweelingzus van de eerder scorende Francis Vliek. Nadat F. Vliek kort daarna de paal heeft geraakt, doet Klarenbeek SC Vrouwen wat terug. Keepster Postma laat de bal ongelukkig onder haar lichaam doorglippen, waardoor Lianne Verbeek voor open doel kan binnenschieten: 3-1. Verdere consequenties heeft dit echter niet, want de thuisploeg blijft in het restant van de wedstrijd heer en meester. Door doelpunten van F. Vliek (hattrick), Kappert en Amy Banarsie eindigt de wedstrijd uiteindelijk in een ruime 6-1 overwinning. Dit betekent dat zowel Jong PEC Zwolle Vrouwen als de hoofdselectie van PEC Zwolle Vrouwen na de winterstop uitkomen in het KNVB bekertoernooi.

Uit de loting, die na de wedstrijd in het MAC3PARK stadion werd verricht door Jong PEC Zwolle Vrouwen-speelster Lotte Morsink, bleek dat beide Zwolse vrouwenelftallen het in de achtste finales ook daadwerkelijk tegen elkaar moeten opnemen.